Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Oczywiście jest domowa czytanka ale nie wiem czy treść aby troszkę nie za mocna :shock:

Ocenę pozostaw wiernym czytelnikom :grin:

Pozdrawiam Paweł

Do piątkowego rozpoczęcia zajęć zostało 3 dni.

Proszę pamiętać o:

 

- lodówkach turystycznych

- wygodnym roboczym obuwiu

- humorze :-)

- dojazd drogą nr 46 w kierunku Kielce Jędrzejów

http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Cz%EAstochowa%2C+&loc2=Zr%EAbice+Pierwsze%2C+&byCar=on&cId1=&sId1=&cId2=&sId2=

 

Zrębice, Polska

Link:

 

Koordynaty dla nawigacji:

Szerokość geogr.: 50.734

Długość geogr.: 19.333

 

Na miejsce można dojechać wcześniej. Z uwagi na malowniczą okolicę zachęcam.

Pozdrawiam Paweł
Mięso na szynkową i serdelki już zapeklowane. Materiały na zajęcia wydrukowane. Wilk poszedł na przegląd techniczny. Super nowe fartuchy od kolegi MIRO dotarły dzięki ekipie zadymiaczy z Poraja i Radomska :-) Dziękuję Wam ślicznie za pomoc i za wsparcie. Pogoda zamówiona, będzie można się opalać ;-)
Pozdrawiam Paweł

Czy ktoś z Warszawy jedzie samochodem i będzie miał wolne miejsce?

Skontaktuj się z Jackiem Makowieckim 504079980, miał jedno wolne miejsce.

Pozdrawiam Paweł

Witam serdecznie .

Jade samochodem z Olkiem i mamy wolne miejsca z W-wy.

JAkby ktoś reflektowal to nie ma sprawy.

Mój nr tel. 694-479-461

wyjeżdżamy z w-wy około godz.10

 

Ps Dzieki wszystkikm za życzenia .

 

Pozdrawiam

Tomasz

tomasz

Nie zapomnijcie płyt do wolnej i szybkiej jazdy. :grin:

 

http://robertswierc.wrzuta.pl/film/1dHReCPeo6O/scotch_-_disco_band

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Nie chciał bym "chwalić dnia przed zachodem słońca" ale jaka pilna grupa ,stół technologiczny obstawiony w koło , czytelnia pusta , na pytanie Rektora ,.czy nie potrzeba czegoś do poczytania ? zapadła głucha cisza . :wink: :shock: Idzie ku lepszemu

Zico to se newrati :wink: :lol: :lol: :lol:

Tomuś

Tomuś, no to nuda panie nuda - :devil: świat na głowie staje ludzie się uczyć chcą :devil: a ja wolę wiedzę poprzez czytanie jakoś więcej wtedy rozumiem :grin:

no i z obcokrajowcem można podyskutować :grin:

Paweł 603957797

na pytanie Rektora ,.czy nie potrzeba czegoś do poczytania ? zapadła głucha cisza . :wink: :shock: Idzie ku lepszemu

Zico to se newrati :wink: :lol: :lol: :lol:

no to nuda panie nuda - :devil: świat na głowie staje ludzie się uczyć chcą :devil:

Przynajmniej potem nie będzie debilnych uwag że po kursie jeden pajac z drugim nie wie co to klasyfikacja mięsa... :devil: :devil: :devil: :devil:

zamiast chlać to trza korzystać z czyjejś chęci do przekazywania wiedzy :devil:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

że po kursie jeden pajac z drugim nie wie co to klasyfikacja mięsa...

zamiast chlać to trza korzystać z czyjejś chęci do przekazywania wiedzy

Napisz, na którym kursie byłeś z pajacami!

 

My z piątego kursu w dość młodej obsadzie mamy już na tę chwilę wszystko zrobione co było zaplanowane i nawet więcej. Zrobiliśmy kaszankę, pasztetową - moim zdaniem niezbyt dobra-podkreślam moim, szynkową, krakowską , grillową, serdelki.

Piecze się rolada schabowa, wędzą się wędzonki, zaraz będzie nadziewany salceson.

I potem zaczynamy ucztę z grillem. I jeszcze niespodzianka z szynkowarki.

 

Żadnych pajaców tu nie ma. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Napisz, na którym kursie byłeś z pajacami!...

Żadnych pajaców tu nie ma. :grin:

czytaj uważnie wypowiedzi na forum :tongue: - wtedy złapiesz o co chodzi...
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Gość Anonymous

Ta, ten jeden będzie zawiedziony :grin: ,

... nie napiszą, nie zadzwonią :grin: :grin:

 

My z piątego kursu w dość młodej obsadzie mamy już na tę chwilę wszystko zrobione co było zaplanowane i nawet więcej.

Jak to ładnie zabrzmiało, co najmniej 300% :wink: :lol:

A poważnie, to gratulacje i tak trzymać ! :grin:

Byłem wczoraj przez parę minut i potwierdzam, że wszystko działa prężnie i plan jest juz przekroczony. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Swoją drogą, taki rozpoznawczy wyjazd do naszej Szkoły przydałoby się wszystkim niedowiarkom i wątpiącym w sens jej istnienia. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Napisz, na którym kursie byłeś z pajacami!...

Żadnych pajaców tu nie ma. :grin:

czytaj uważnie wypowiedzi na forum :tongue: - wtedy złapiesz o co chodzi...

I wtedy nie będziesz musiał jeździć po szkołach bo wszystkiego dowiesz się przez telefon :grin: :lol: :lol:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Przynajmniej potem nie będzie debilnych uwag że po kursie jeden pajac z drugim nie wie co to klasyfikacja mięsa... :devil: :devil: :devil: :devil:

zamiast chlać to trza korzystać z czyjejś chęci do przekazywania wiedzy :devil:

do kogo pijesz :grin:

Paweł 603957797

Szkoda Maxell ,że się nie ujawniłeś

Na wiadomość,że nas odwiedziłeś było wielkie UUUUUU

Pozdrawiam uczestnik V kursu SDM :cry:

Nie chciałem Wam przeszkadzać. Tak ładnie pracowaliście. :grin:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Zico, powtórzę - czytaj uważnie posty na forum to będziesz wiedział :tongue:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

Korzystając z pełnomocnictwa udzielonego mi przez uczniów V kursu SDM, którzy na porannym zgromadzeniu doszli do pewnych wspólnych ustaleń i spostrzeżeń, pragnę przedstawić szerokiemu forum listę przedmiotów, które prawdopodobnie zaginęły podczas poprzednich kursów, bo niemożliwym jest, by ich tam wcześniej nie było.

-durszlak na długim kiju

-chochla duża i mała

-stuff 1,5 litra nazywany także kubkiem

-szumówka mocna

-łyżki drewniane duże

-zmywaki druciane

-szczotka i szufelka

-kieliszki o większym gabarycie, takie dla dorosłych

-wąż do sali nr.2

-klocki do stołu technologicznego-by podstawić pod nogi podczas mycia

-duży dwuzębny widelec

-uziemienie do maszynki

-przyrząd do czyszczenia kratek ściekowych

-uchwyt do tablicy poglądowej

-koziołki i dwa wentylatory do obsuszania

-trybowniki

-osełka do noży

-apteczka

 

Drugim punktem dyskusji było wymienienie tego, czego nam trochę brakowało:

-zabezpieczenia okapu dachu

-sklep kolegi Miro mógłby pomyśleć o większych fartuchach lub dłuższych tasiemkach, wszak część zadymiarzy prezentuje dość solidną posturę

-wentylacja w sali nr.2

-woda mineralna

-naczynia jednorazowe i sztućce

-lodówkę do sali technologicznej z zamrażalnikiem

-ławki w sali nr. 2

 

Należy też na czas trwania szkoły otworzyć filię sklepu na terenie Folwarku oraz odnaleźć

zaginione hostessy.

Doszliśmy też do wniosku, że 15 osób to optymalny skład na jeden kurs, choć mamy świadomość, że ze względów komercyjnych jest to niemożliwe.

 

W swoim zaś imieniu pragnę złożyć podziękowania dla Jm Rektora Pawła, Profesora Andrzeja i koleżanek i kolegów uczniów, z którymi wspólnie dokonaliśmy dzieła przemiany półtusz w mniej lub bardziej udane wyroby kulinarne, korzystając przy okazji z różnego rodzaju dopalaczy dodających nam sił i inwencji twórczej.

 

Relację fotograficzną złożą koledzy, moja byłaby zbyt naturalistyczna i przyziemna.

:grin: :grin: :grin:

 

Maxell no szkoda, żeś przybył i wybył niezauważony. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.