Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Nowy sprzęt dla Szkoły Domowego Masarstwa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
103 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 08 lut 2009 - 08:54

Miło mi Państwa poinformować, iż w dniu 30.01.2009 r. Fitma Bradley, przekazała nieodpłatnie naszej Szkole dwie nowe wędzarnie do wykorzystania przez słuchaczy:

Wędzarnia original:

Dołączona grafika

Wędzarnia digital:

Dołączona grafika

wraz z zapasem pastylek (bisquit'ów)
Z trzeciej wędzarni zrezygnowaliśmy, na korzyść przystawki - urządzenia do zimnego wędzenia.

Firma Sausage Maker Inc. na Polskę, w osobie Pana Tomka Fecko, przekazała nieodpłatnie nową mieszałkę do farszu, z napędem elektrycznym.

#2 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 08 lut 2009 - 12:36

Następnym nabytkiem dla naszej szkoły będzie (na 99%) nowa wędzarnia HOBBY produkowana w zakładzie Pana Jakuba Stawianego, taka sama, jaką dostarczyli na zlot.

Dołączona grafika

#3 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 03 mar 2009 - 10:12

Dzisiaj także, dzięki uprzejmości i dużemu sercu Kolegi Profilter, Szkoła wzbogaciła się o nową, dużą mieszarkę farszu. Dzieki. :wink:
Zdjęcia:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 03 mar 2009 - 15:09

Dzisiaj także dostałem poniższy liścik od naszego Kolegi Yogi'ego:

"Czesc Mirek!
nie wiem czy macie w Waszej Szkole Domowego Masarstwa praske do szynki, jesli nie to chcialbym Wam sprezentowac takowa. Mam praske z Fa. Adelmann http://www.adelmann....=2&lang=de&m=12 na okolo 3,5-4,5 kilo miesa ktora jest do moich celow za duza. Bylby tylko problem z dostaniem jej do Polski, przesylka pocztowa kosztowalaby przeszlo 30 Euro wiec nie oplaca sie "skorka za wyprawke". Najlepiej jakby ktos bedac przejazdem w Niemczech ja u mnie odebral. Mieszkam ok. 4km od autostrady nr.2 zjazd Kamen/Bergkamen, jest to autostrada laczaca wschod z zachodem. Napisz prosze co o tym myslisz.
Pozdrawiam Wiesiek "

Jeśli ktoś z Was tamtendy będzie jechał, to może by odebrał?
Dzięki Yogi za prezent. :grin:
I tak powoli, powoli rośnie nam zaplecze techniczne szkoły.

#5 BonAir

BonAir

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2585 postów
  • MiejscowośćKąpino

Napisano 03 mar 2009 - 15:12

Profilter i Yogi! Dzięki!

#6 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4118 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 03 mar 2009 - 15:24

Jako osoba sprawująca "opiekę technologiczną" nad przebiegiem prac w naszej szkole, składam serdeczne podziękowanie darczyńcom za przekazany sprzęt.

#7 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 03 mar 2009 - 15:32

Dziękuję Wam za dobre serduszko. Zapraszam w progi Szkoły.

#8 Siara

Siara

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1281 postów
  • MiejscowośćBelgia/Płock

Napisano 03 mar 2009 - 15:34

Jesli nikt nie bedzie wczesniej jechal, to Ja wybieram sie ta trasa ale dopiero pod koniec Czerwca.

#9 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 03 mar 2009 - 21:11

Firma Sausage Maker Inc. na Polskę, w osobie Pana Tomka Fecko, przekazała nieodpłatnie nową mieszałkę do farszu, z napędem elektrycznym.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Zdjęcia - Maad

#10 arkdom

arkdom

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1123 postów
  • MiejscowośćMysłowice

Napisano 03 mar 2009 - 21:16

Ten silnik to by się do niejednej betoniarki nadał :wink:

#11 Papcio

Papcio

    Weteran

  • **VIP Junior**
  • 1995 postów
  • MiejscowośćRudnik sl

Napisano 03 mar 2009 - 21:25

Chyba nie bardzo, jak pamiętam to miał 0.37kW

#12 arkdom

arkdom

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1123 postów
  • MiejscowośćMysłowice

Napisano 03 mar 2009 - 21:28

Chyba nie bardzo, jak pamiętam to miał 0.37kW


Nie chce się wierzyć.
No chyba, że jakies super niskie obroty. Albo baaardzo stary.
Ale nie wygląda ani na jedno, ani na drugie.

Ale to się sprawdzi pod koniec kwietnia :wink:

#13 Zico

Zico

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2159 postów
  • MiejscowośćŻyrardów

Napisano 03 mar 2009 - 21:28

Chyba nie bardzo, jak pamiętam to miał 0.37kW


dokładnie Papcio dobrze pamiętasz i nie mam co gadać radził sobie świetnie.Tylko nie pamietam ile tam obrotów było :question:

#14 Podlasiak

Podlasiak

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1221 postów
  • MiejscowośćBoston

Napisano 04 mar 2009 - 07:32

Ale w końcu napęd wysiadł przy mieszaniu krakowskiej - coś nie tak z przenoszeniem napędu.

#15 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 04 mar 2009 - 08:45

Nie napęd, tylko ułożyskowanie wałka po przeciwnej stronie silnika, a własciwie pierścień zabezpieczający wałek. Spowodowane zostało to używaniem obustronnych obrotów.
Na III szkoleniu będzie osobiście pan Tomek, to sam zajmie się naprawą. :grin:

#16 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 04 mar 2009 - 08:59

Przydałaby się też modyfikacja mocowania pojemnika na farsz do blatu. Powinien być łatwo zdejmowany do mycia.

#17 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27286 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 04 mar 2009 - 09:05

Cała podstawa jest tylko tymczasowa. Fecko zobowiązał się do rychłej wymiany drewnianej konstrukcji na konstrukcje oryginalną, z nierdzewki.

#18 fentel

fentel

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1382 postów
  • MiejscowośćRadomsko

Napisano 04 mar 2009 - 13:09

Witam !
Jeśli Weteran zlotowy ( ma zaliczone wszystkie trzy Zloty ) - parnik " Batory " byłby przydatny, to z przyjemnością przekażę Szkole Domowego Masarstwa. Niech dzielnie służy w edukacji młodych zadymiaczy :grin:

#19 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 04 mar 2009 - 13:15

Witam !
Jeśli Weteran zlotowy ( ma zaliczone wszystkie trzy Zloty ) - parnik " Batory " byłby przydatny, to z przyjemnością przekażę Szkole Domowego Masarstwa. Niech dzielnie służy w edukacji młodych zadymiaczy :grin:


Z jeszcze większą przyjemnością przyjmiemy go i dziękujemy. Na oficjalne przekazanie tego okrętu kapitan raczej się pojawi? ;-)

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 fentel

fentel

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1382 postów
  • MiejscowośćRadomsko

Napisano 04 mar 2009 - 13:18

Na oficjalne przekazanie tego okrętu kapitan raczej się pojawi?


Przywiozę osobiście na III turnus :grin:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych