Asasello88 Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Stycznia Witam , zacząłem swoją przygodę i mam kilka pytań dotyczących stężenia solanki. W tabelach jest przeliczenie 0,4 litra wody na kg miesa i tam określoną ilość peklosoli. Ja natomiast nie wiem jak to zapeklowac w takiej ilości wody i za radą starszego kolegi . Wrzucam mięso do pojemnika i zalewam solanki o stężeniu 85 g peklosoli na 1 l wody , do momentu aż wszystko przykryje. Trzymam tak 6-7 dni. Z reguły wychodzi 4 kg miesa i 4 kg solanki + nastrzyk 50 ml na 1 kg miesa.o powyższym stężeniu. Smak , kolor jest wg mnie bardzo dobry , natomiast nie wiem czy to jest bezpieczne stężeniu? Jak się to samemu przelicza ? Czy jak jest w tabeli 0,4 l na 1 kg to tak musi poprostu być. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22538-peklowanie-na-mokro/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanada Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Stycznia 7 krótkich odcinków – kopalnia wiedzy! A wyobraź sobie, że odkryłem ją dopiero tydzień temu, i to przy pomocy jednego użytkownika z forum.I czytać nie trzeba! 😁 https://www.youtube.com/watch?v=U2ymvMAXf2s Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22538-peklowanie-na-mokro/#findComment-982202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asasello88 Opublikowano 10 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Stycznia Ok dzięki, biorę się za oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22538-peklowanie-na-mokro/#findComment-982273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.