Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ;)

 

Chciałbym zrobić suszoną kiełbasę. Tradycyjnie robi się ją w mojej rodzinie w jelitach wieprzowych, ale z różnych względów chciałbym ją zrobić w sztucznej osłonce. Jaki rodzaj nadawałby się do tego najlepiej? Myślałem o białkowej, ale nie mogę znaleźć takiej o mniejszej średnicy (a 40mm to raczej za dużo na palcówkę).

 

Pozdrawiam 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22542-os%C5%82onki-do-palc%C3%B3wki-suszonej/
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, adamrosz napisał(a):

Tradycyjnie robi się ją w mojej rodzinie w jelitach wieprzowych,

Bardzo dobrze nie masz co kombinować żadna sztuczna osłonka nie zastąpi naturalnego jelita.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22542-os%C5%82onki-do-palc%C3%B3wki-suszonej/#findComment-982782
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.