adamrosz Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Stycznia Cześć Chciałbym zrobić suszoną kiełbasę. Tradycyjnie robi się ją w mojej rodzinie w jelitach wieprzowych, ale z różnych względów chciałbym ją zrobić w sztucznej osłonce. Jaki rodzaj nadawałby się do tego najlepiej? Myślałem o białkowej, ale nie mogę znaleźć takiej o mniejszej średnicy (a 40mm to raczej za dużo na palcówkę). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22542-os%C5%82onki-do-palc%C3%B3wki-suszonej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Stycznia 2 minuty temu, adamrosz napisał(a): Tradycyjnie robi się ją w mojej rodzinie w jelitach wieprzowych, Bardzo dobrze nie masz co kombinować żadna sztuczna osłonka nie zastąpi naturalnego jelita. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22542-os%C5%82onki-do-palc%C3%B3wki-suszonej/#findComment-982782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.