Adamjj Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Lutego Boczek faszerowany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Lutego Jaki groźny 😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamjj Opublikowano 13 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Lutego Ale bardzo smaczny 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Lutego To dawaj przepis, my też chcemy zjeść "dobrego groźnego" 😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamjj Opublikowano 13 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Jakiegoś specjalnego przepisu tu niema,poprostu mięso takie jak na kiełbasę cienką tylko drobniej zmielone Słonina po wykrojeniu pasków warzyła 1 kg, 5 dni peklowana na mokro Farsz: Szynka 0.9 kg Boczek 0.9 kg Pieprz czarny 4g/kg Pieprz ziołowy 3g/kg Czosnek 4g Ogólnie przyprawy według uznania Moim zdaniem powinienem jeszcze dodatkowo wyciąć co drugi pasek ze słoniny ( raz i tak były wycięte ) bo przy okręcaniu w pieluchę tetrowa i mocnym wiązaniu farsz został wypchnięty z pomiędzy pasków. Tu słonina miała 4cm grubości. Patrzyłem w 80⁰C do 75⁰ w środku wyrobu,zeszło się 3,5 godz. Studzenie w zimnej wodzie około 40 min i do lodówki,ładnie też wychodzi jak taki boczek przygnieść czymś ciężkim Edytowane 13 Lutego przez Adamjj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viktor61 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Lutego Szacun Panie! Ja z lenistwa bym się nie podjął. Szwagier robił roladę boczkową ale gdzież mu do takiego wyrobu! Ja maluczki zostanę na klasycznych wędzonkach. Jednak złotej ręki pozazdrościć mogę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamjj Opublikowano 13 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Lutego Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Lutego 11 godzin temu, Adamjj napisał(a): 5 dni peklowana na mokro Słoniny się nie pekluje, słoninę się soli. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1957 Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Lutego Dlaczego nie peklujesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamjj Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Lutego 4 godziny temu, Todek napisał(a): Słoniny się nie pekluje, słoninę się soli. Czemu ? Osobiście zawsze pekluje na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamjj Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Lutego Konserwa tyrolska wg. przepisu jacekw21 Bomba smaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Lutego 35 minut temu, Adamjj napisał(a): Czemu ? Osobiście zawsze pekluje na mokro Poczytaj. 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamjj Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Lutego 3 godziny temu, Todek napisał(a): Poczytaj. Niedaje mi to teraz spokoju że nie pekluje się słoniny na mokro a niemogę znaleźć informacji dlaczego tak jest,jak możesz to podeślij link,jeszcze do końca nie rozgryzlem za dobrze tej wyszukiwarki na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 14 Lutego 2 godziny temu, Adamjj napisał(a): że nie pekluje się słoniny na mokro Ja nie napisałem, że słoniny nie pekluje się na mokro, ale, że słoninę się soli. Czy wiesz co to jest peklowanie, a co solenie/solankowanie? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22613-moje-wyroby/#findComment-991907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.