Maxell Opublikowano 3 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Marca 1 godzinę temu, tytan58 napisał(a): Ten przepis na tuszonkę już jest na forum ,był podany w 2009 roku. Wiem, ale przerzucam ze starej strony całość przepisów zamieszczonych w mistrzówce Ligawy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22674-tuszonka/page/2/#findComment-997196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Marca 18 godzin temu, EAnna napisał(a): zasolenie jest idealne !!! Miałam na myśli zasolenie recepturowe, czyli 11,4g/kg mięsa. Przyprawy dodaję bezpośrednio do konserwy w ziarnkach, krążkacj suszonej cebuli itd. Jedynie sól odważami a przyprawy dostosowuję do rodzaju mięsa. Inne do wieprzowiny, inne do jeleniny czy dziczyzny. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22674-tuszonka/page/2/#findComment-997197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Marca Do puszki 425 g: Mięso - 369,75 g Tłuszcz – 44,62 g Cebula świeża – 5.65 g Sól – 4.84 g Pieprz – 0.05 g Liść laur. – 0.09 g Jak produkowano tuszonkę w USA dla sowietów podczas II wojny to mięso chude przed włożeniem do puszek było parzone w wodzie o temp. 80 C przez 8 min. A jako tłuszcz dodawano najprawdopodobniej smalec wp. lub łój wołowy jak tuszonka była z wołowiny. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22674-tuszonka/page/2/#findComment-997226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.