Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do puszki 425 g:

 

Mięso  - 369,75 g

Tłuszcz – 44,62 g

Cebula świeża – 5.65 g

Sól – 4.84 g

Pieprz – 0.05 g

Liść laur. – 0.09 g

Jak produkowano tuszonkę w USA dla sowietów podczas II wojny to mięso chude przed włożeniem do puszek było parzone w wodzie o temp. 80 C przez 8 min. A jako tłuszcz dodawano najprawdopodobniej smalec wp. lub łój wołowy jak tuszonka była z wołowiny.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22674-tuszonka/page/2/#findComment-997226
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.