Todek Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Marca Do puszki 425 g: Mięso - 369,75 g Tłuszcz – 44,62 g Cebula świeża – 5.65 g Sól – 4.84 g Pieprz – 0.05 g Liść laur. – 0.09 g Jak produkowano tuszonkę w USA dla sowietów podczas II wojny to mięso chude przed włożeniem do puszek było parzone w wodzie o temp. 80 C przez 8 min. A jako tłuszcz dodawano najprawdopodobniej smalec wp. lub łój wołowy jak tuszonka była z wołowiny. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22674-tuszonka/page/2/#findComment-997226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.