Muski Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Marca Kiełbasa biała parzona wg JackaW Przepis,wykonanie Jacek Wiertel MIĘSO -boczek bez skóry 2 kg -łopatka 2 kg -karkówka 2 kg Przyprawy -sól nie jodowana 18 g/kg -pieprz czarny mielony 3 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 6 g/kg -woda 250 g i 100 g po 12 godz.na 1kg Wykonanie Mięso mieliłem na maszynce nr 8 Podczas cięcia mięsa na kawałki jak trafią ścięgna, błony to wycinamy -boczek fi 8 mm -łopatkę fi 10 mm -karkówkę na szarpaku Następnie dodajemy sól i przyprawy oraz czosnek i mieszamy do kleistości w trakcie mieszania dajemy wodę . Wstawiamy do lodówki na 12 godz. w celu wyrównania smaków po tym czasie dodajemy resztę wody mieszamy i napełniamy jelita wieprzowe i odkręcamy kiełbaski na odcinki około 12-15 cm. Parzenie Woda 75 stopni i parzymy do momentu uzyskania w środku 68-70 stopni Smacznego Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22764-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-wg-jackaw-fb/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi