Muski Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Kwietnia Kiełbasa biała z FB - zamieszczam z postu publicznego, skład i sposób rozdrobnienia - rozsądny Przepis Tomasz Włodarczyk 1,2 kg szynki fi 10-12mm 3 kg boczku fi 8mm 1 kg golonki samo mięso fi 3 mm Przyprawy/dodatki g/kg: Woda 80 ml Sól zwykła 18g Pieprz 2,0 g Majeranek 2,0g Czosnek 3,0g Ziele ang 0,5g Liść laurowy 0,2g Parzenie woda 72-75 do 68 w środku ok 25 min Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22774-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-fb-tomasz-w%C5%82odarczyk/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi