Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kiełbasa biała z FB - zamieszczam z postu publicznego,  skład i sposób rozdrobnienia - rozsądny 

Przepis Tomasz Włodarczyk 

1,2 kg szynki fi 10-12mm

3 kg boczku fi 8mm

1 kg golonki samo mięso fi 3 mm

Przyprawy/dodatki g/kg:

Woda 80 ml

Sól zwykła 18g

Pieprz 2,0 g

Majeranek 2,0g

Czosnek 3,0g

Ziele ang 0,5g

Liść laurowy 0,2g

Parzenie woda 72-75 do 68 w środku ok 25 min

 

 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22774-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-fb-tomasz-w%C5%82odarczyk/
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.