helixwroclaw2005 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Marca 2009 Mysiul widać postęp :grin: Z tym blatem to i pomysł dobry i zły. Będzie problem z otwieraniem, mocowaniem po otwarciu i przede wszystkim z regulacją przepływu dymu. Śmiało można kłaść deski jedna obok drugiej. Ważna sprawa to zamknięcie paleniska. W obecny sposób nie utrzymasz wymaganej temperatury i będzie ona w trakcie spalania drewna rosła i zrobisz z tego faktycznie piekarnik. Na pewno wiesz, że każde grzebanie w palenisku jak i polewanie wodą powoduje osadzanie się popiołu na wędzonych produktach. Musisz mieć prawie możliwość całkowitego zamknięcia dopływu powietrza. Sterując dopływem powietrza przez palenisko i pokryciem wędzarki uzyskasz odpowiednia stałą temperaturę dymu. Cytuj Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-63103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Marca 2009 Podobne rozwiązanie techniczne tylko inny materiał .W czasie wędzenia blat podpiera płot, a do przykrycia użyto całkiem inny materiał. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-63114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helixwroclaw2005 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Marca 2009 DZIADEK Kolega Mysiul o workach jutowych wie z poprzedniej strony :wink: Cytuj Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-63118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysiul Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Wedzarnia ukonczona. Wczoraj robilem I wędzenie: Rybki są czerwone poniewaz wedzilem wisniowym drzewem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam Rybki są czerwone poniewaz wedzilem wisniowym drzewem Super :!: Jaką rybkę wędziłeś na siatce :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 andrzej k, to po co rybce w mordce haczyk :lol: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam andrzej k, to po co rybce w mordce haczyk :lol: Może nie rozumiem ale na czwartej focie są większe kawałki na siatce bez haczyka :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysiul Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Na siatce wedzily sie platy karpia. Palce lizac!Wyszly lepsze od pstraga. Temperatura wedzenia ok. 45 st (max jaka udalo mi sie osiagnac to 60)Dlugosc wedzenia - 3,5 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam Na siatce wedzily sie platy karpia. Palce lizac! Wyszly lepsze od pstraga. Ja kiedyś też wędziłem karpia ale nie udał się , ponieważ był źle przeze mnie zasolony i w związku z tym był mdły po prostu nie smaczny . Myślę że w najbliższym czasie ponowię próbę bo też słyszałem że wędzony bardzo smaczny . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysiul Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Moj karp lezal w solance "na jajko" 12 godzin i byl lekko slonawy. Jakby lezal troszke dluzej pewnie bylby jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.