Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mysiul widać postęp :grin: Z tym blatem to i pomysł dobry i zły. Będzie problem z otwieraniem, mocowaniem po otwarciu i przede wszystkim z regulacją przepływu dymu. Śmiało można kłaść deski jedna obok drugiej. Ważna sprawa to zamknięcie paleniska. W obecny sposób nie utrzymasz wymaganej temperatury i będzie ona w trakcie spalania drewna rosła i zrobisz z tego faktycznie piekarnik. Na pewno wiesz, że każde grzebanie w palenisku jak i polewanie wodą powoduje osadzanie się popiołu na wędzonych produktach.

Musisz mieć prawie możliwość całkowitego zamknięcia dopływu powietrza. Sterując dopływem powietrza przez palenisko i pokryciem wędzarki uzyskasz odpowiednia stałą temperaturę dymu.

Pozdrawiam Brać Wędzarniczą

----------------------------------------------

Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, ....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-63103
Udostępnij na innych stronach

Podobne rozwiązanie techniczne tylko inny materiał .W czasie wędzenia blat podpiera płot, a do przykrycia użyto całkiem inny materiał. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-63114
Udostępnij na innych stronach

DZIADEK Kolega Mysiul o workach jutowych wie z poprzedniej strony :wink:

Pozdrawiam Brać Wędzarniczą

----------------------------------------------

Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, ....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-63118
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Rybki są czerwone poniewaz wedzilem wisniowym drzewem :)

Super :!: Jaką rybkę wędziłeś na siatce :question:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64133
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

andrzej k, to po co rybce w mordce haczyk :lol:

Może nie rozumiem ale na czwartej focie są większe kawałki na siatce bez haczyka :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64137
Udostępnij na innych stronach

Na siatce wedzily sie platy karpia. Palce lizac!

Wyszly lepsze od pstraga.

 

Temperatura wedzenia ok. 45 st (max jaka udalo mi sie osiagnac to 60)

Dlugosc wedzenia - 3,5 godziny

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64138
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Na siatce wedzily sie platy karpia. Palce lizac!

Wyszly lepsze od pstraga.

Ja kiedyś też wędziłem karpia ale nie udał się , ponieważ był źle przeze mnie zasolony i w związku z tym był mdły po prostu nie smaczny . Myślę że w najbliższym czasie ponowię próbę bo też słyszałem że wędzony bardzo smaczny . :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2433-w%C4%99dzarka-mysiula/page/2/#findComment-64142
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.