euro2008 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Marca 2009 Mam pytanie , czy po parzeniu polędwicy poddać ją hartowaniu czyli zamoczeniu w zimnej wodzie?Jeśli tak to co to daje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2451-czy-hartowa%C4%87-pol%C4%99dwic%C4%99-po-parzeniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość technik Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Widzę EURO że nie masz odpoeiedzi więc się pokusze.Tak,jak najbardziej,polędwicę po parzeniu hartyje się jak wszystkie wędzonkia właśnie polędwicę szczególnie.A pytasz co to daje ?Zachowasz możliwie korzystną soczystość z natury ,suchej polędwicy.Dlatego wskazany jest jak najszybszy proces studzenia.W produkcji przemysłowej robi się to nadmuchem zimnego powietrza ale w warunkash domowych pozostaje nam tylko zimna woda i to do temp.równej albo niższej od 10st. C. http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2451-czy-hartowa%C4%87-pol%C4%99dwic%C4%99-po-parzeniu/#findComment-63735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.