szejk Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 To nie jest jazda na skróty.Nie mogę znaleźć przepisu na rolade schabową tz. zylc. Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2474-zylc/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 szejk, Poszukaj u siebie o nazwie "rolada schabowa gotowana". Jedyną kwestia różniąca od oryginału to dodatek farszu( ilość dowolna) oraz pieczenie. Pieczemy na początek w wysokiej temp. np. 180 C a później obniżamy do 130C lub niżej, aż do momentu uzyskania wewnątrz 70-72 C. Pieczenie można zacząć od np. 130 C, a na końcu cyklu pieczenia podnieść do 180-200 C celem zrumienienia pieczeni. Zapomniałem. Po związaniu posypujemy przyprawami np. czosnek, majeranek, kolendra. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2474-zylc/#findComment-63677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Nie wiem czy się nie mylę ale chyba nie. Zylc kojarzy mi się z rodzajem galarety produkowanej na Kaszubach. Jadłem ma smak w którym dominuje ocet. Czy zylc w innych regionach to nazwa rolady schabowej czy to pomyłka?Pozdrawiam. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2474-zylc/#findComment-63687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 szejk, Poszukaj u siebie o nazwie "rolada schabowa gotowana". Dzięki za podpowiedź gdzie szukać oraz za przdstawienie Twojego sposobu wykonania ( moja rodzina oceniła smak na 10/10) Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2474-zylc/#findComment-63691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zylc kojarzy mi się z rodzajem galarety produkowanej na Kaszubach. Czy zrobiony był ze śledzi, bo taki też bywa. Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2474-zylc/#findComment-63692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Nie był robiony ze śledzi. Przed chwilą dowiedziałem się, że może być zylc ze śledzi. Ten którego znam jest robiony podobnie jak galareta z nóżek wieprzowych. Dziś dowiedziałem się, że zylc to może być również schab lub śledź. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2474-zylc/#findComment-63720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.