Zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Wczoraj wędziłem szynki i jakims cudem nie wiem jakim skończyłem wcześniej parzenie efektem tego jest troszeczke niedoparzona w środku ( żona lubi bardziej tzw. suche) co mogę zrobic z juz przeciętą na pół szyneczką czy da sie ją w jakiś sposób doparzyć bo inne poddam procesowi jeszcze raz wszystkie były mniej więcej tej samej wagi Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam.Słyszałem o sposobie, że szynkę lub inną wędlinę miejscem przekrojonym przykładamy na mocno rozgrzany tłuszcz na patelni celem zapieczenia. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam co mogę zrobic z juz przeciętą na pół szyneczką czy da sie ją w jakiś sposób doparzyć bo inne poddam procesowi jeszcze raz wszystkie były mniej więcej tej samej wagi Myślę że wkładaj w taki rękaw do pieczenia , albo w osłonkę barierową i parz dalej . Ja bym tak zrobił . Jak małżonka lubi tzw. suche to parz szynkę "na golasa" :smile: Osłonki ściśle zawiąż Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A może kawałki szynki szczelnie zawinąć w folię aluminiowąi włożyć do piekarnika w tmp ok 80 stopni. Czasu nie pamiętam.Żeby sprawdzić czy już gotowa należy nacisnąć palcem w to surowe oczko.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 za namwą andrzeja wsadziłem w barierke i sie parzy efekt bedzie za 20 min i tak nie ma nic do stracenia :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wsadziłem w barierke i sie parzy efekt bedzie za 20 min i tak nie ma nic do stracenia :grin:A ja tam bym zostawił, i do jajecznicy, po podsmażeniu byłaby ok :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Efekt juz jest .W barierce przeciętym do dna i tak jak normalnie 10 min na ful czyli wrzenie a potem normalnie 50 min na kilogram minus jakiś czas. W moim przypadku przyjołem przy częsci ok 0.5 kg parzenie 20 minut na lekkim ogniu temperatura w granicach 65-70 stopni i jest ok właśnie sprawdziłem . Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 parz szynkę "na golasa" :smile: Żona będzie zadowolona. Oby tylko dzieciaków nie było w pobliżu. A na serio to taką wędlinkę na patelnie i jako dodatek do jajecznicy. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Wnuczek, cośty opanowałem sytuacje napisałem wyżej jak sobie poradziłem i naprawdę ok wyszło a za osłonke barierową posłużył woreczek foliowy wszystko bardzo szcelnie zawinięte aby przylegało i zawiązane na supełek a potem do gara i dało rade już jadłem i żona tez więc jak ona mówi że jest ok to chyb atak :lol: :lol: :lol: ważne że tak mysli że ma racje :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zico napisał/a: wsadziłem w barierke i sie parzy efekt bedzie za 20 min i tak nie ma nic do stracenia :grin: A ja tam bym zostawił, i do jajecznicy, po podsmażeniu byłaby ok :grin: :mrgreen: :grin:A na serio to taką wędlinkę na patelnie i jako dodatek do jajecznicy. Pzdr. A on po swojemu :grin: :grin: Po prostu jeść mu się chciało, no to próbował :grin: :grin: :grin: już jadłem i żona tez więc jak ona mówi że jest ok to chyb atak :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 pawelk3333, dokładnie tak Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Można też poratować się mikrofalówką.Robię tak kiedy coś mi nie wyjdzie.Mikrofala ma to do siebie że najbardziej grzeje wewnątrz.Ustawiam ja na minimalne wartości i co jakiś czas sprawdzam przekrój wyrobu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2492-szynka-co-dalej-ma%C5%82y-problem/#findComment-64222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.