kolunia Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Września 2009 Termin 13,14,15 listopadaDariusz Kosicki nick kolunia Dębce k/GryfinaWojciech Wolszczak ( niezrzeszony ) Żabnica k/Gryfina Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Września 2009 Wojtek Buława-Sobolewski (sobol) i Marcin Kubiak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-79155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taisum Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Września 2009 Tomasz Zieliński - Halinów k WarszawyAdam Musiatewicz - Halinów k Warszawy Cytuj "zadymiarz inaczej" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-81180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aron2 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Września 2009 Witam serdecznie.Również chcielibyśmy dołączyć do grona kursantów: Arkadiusz Kojzar (nick - Aron2) i Henryk Babraj (niezrzeszony).Miasto: Kraków.Pozdrawiam. Cytuj Quot Capita, Tot Sensus Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Września 2009 ORGANIZACYJNE Bardzo proszę Państwa, o zgłaszaniepropozycji wyrobów jakie chcieliby Państwo,zrobić podczas kursu. W miarę istniejącegozaplecza maszynowego, będziemy dostosowywaćplan zajęć. Dziękuję. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobroduszny Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Września 2009 To i ja dołączę tym pierwszym postem: Tomek Kaliski (dobroduszny) Mauryców k/Bełchatowa :grin: Cytuj Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Września 2009 To i ja dołączę tym pierwszym postem: Tomek Kaliski (dobroduszny) Mauryców k/Bełchatowa :grin: Serdecznie witam na pokładzie :grin: Na maila wyślij mi numer telefonu kontaktowego. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolunia Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Października 2009 Mam zaszczyt zarekomendować pierwszą kobitkę na listopadowyn kursie, Władysława Lach - Daleszewo k/ Gryfina. Już dysponuję jej gotówką i czekam na potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-83374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Października 2009 Widzę tutaj potop, trójmiasto i okolice robi najazd na Zrębice. :grin: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-83887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Października 2009 VIII szkolenie w SDM „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy termin: 13-14-15 listopada 2009 roku Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu 1. Dariusz Kosicki (kolunia) - Dębce k/Gryfina (wpłata) 2. Wojciech Wolszczak - Żabnica k/Gryfina (wpłata) 3. Wojtek Buława-Sobolewski (sobol) - Gdynia (wpłata) 4. Marcin Kubiak - Gdynia (wpłata) 5. Krzysztof Gałuszka - Katowice (wpłata) 6. Marek Kąkol - Katowice (wpłata) 7. Tomasz Zieliński - Halinów k Warszawy (wpłata) 8. Adam Musiatewicz - Halinów k Warszawy (wpłata) 9. Wojciech Podębski - Zgierz (wpłata) 10. Arkadiusz Kojzar (Aron2) - Kraków (wpłata) 11. Henryk Babraj - Kraków (wpłata) 12. Tomek Kaliski (dobroduszny) - Mauryców k/Bełchatowa (wpłata) 13. Rafał Gawlik - Lubawa (wpłata) 14. Tomasz Maciejewski - Lubawa (wpłata) 15. Mariusz Bukowski - Lubawa (wpłata) 16. Władysława Lach - Daleszewo k/ Gryfina (wpłata) 17. Stanisław Pawelczyk - Starogard Gdański (wpłata) 18. Józef Pionka (jpionka) - Pruszcz Gdański (wpłata) 19. Eugeniusz Borczyk - Bełchatów (wpłata) 20. Mirosław Samonek - Lublin (wpłata) 21. Tomasz Robakowski - Nowa Iwiczna (wpłata) 22. Mirosław Motyl (motyl) - Końskie (wpłata) 23. Stanisław Kiedrzynek - Częstochowa (wpłata) 24. Kazimierz Kapral - Częstochowa (wpłata) Zapraszam do zapisów na szkolenie grudniowe IX kurs w SDM Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-84865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Października 2009 Proszę mnie dopisać do listy rezerwowych / a nuż się załapę / na VIII kurs 13-15 listopadMirosław Motyl / motyl / -Końskie grudzień mi całkowicie nie pasuje pozdrawiam Cytuj życie jednak nie jest bajką...... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-84981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Października 2009 ORGANIZACYJNE Proszę o wpisanie przez uczestników swoich propozycjico do rodzajów wyrobów jakie mogłyby być wykonane podczas kursu. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobroduszny Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Października 2009 Jeśli mogę coś, nieśmiało zaproponować to może kiełbaskę typu "Krakowska" lub "Tatrzańska" :rolleyes: Cytuj Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Października 2009 Plan na kurs: 1. Podroby - 2. Kiełbasy - krakowska lub tatrzańska- metka 3. Wędzonki - 4. Z praski - 5. Pieczone - Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 25 Października 2009 Jeśli mógłbym :blush: to http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1130 Nie wiem czy Jego Magnificencja już poznał smak ? :wink: A w podrobach Czarne czyli kiszka łodzka, nowe wyzwanie .http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=53 A korzystając z rozgrzanej wędzarni tak na niedzielne śniadanie może kugiel ??? :wink: Sorry ,ze się tak wcinam , Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Października 2009 A czy ja też mogę coś zaproponować :blush: ?Jako lepsza( :grin: ) połówka kursanta Koluni,byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby na kursie nauczył sie robienia paróweczek,Tak w praktyce to chyba łatwiej?Z góry dziekuję :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Października 2009 A czy ja też mogę coś zaproponować :blush: ? Jako lepsza( :grin: ) połówka kursanta Koluni,byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby na kursie nauczył sie robienia paróweczek,Tak w praktyce to chyba łatwiej? Z góry dziekuję :lol: Witaj Elu! SDM nie ma jak na dziś możliwości zrobienia tego typu wyrobu. Jeśli się to do daty kursu zmieni, nie widzę przeszkód aby parówki, parówkowa czy mortadela były wykonane. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 25 Października 2009 Och, jaka szkoda,będę więc żyła w nadzieji że jednak...... :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 25 Października 2009 Witam , a mnie się marzy głowizna w słoikach...Kiedyś taką jadłem i choć nie pamiętam już smaku , to wiem ,że była bardzo smaczna.Jeżeli nie stworzy to problemu , to taka jest moja propozycja.Chciałbym również kiełbaskę , której skórka jest delikatna i robi "pyk" przy łamaniu , a w środku jest krucha i wilgotna ( najlepsza w dolnych częściach pętek ) gdzie trafi się tłuszczyk i b. smaczna galaretka.Eeech wspomnienia i marzenia :tongue: Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobroduszny Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 26 Października 2009 No to może dalej coś zaproponuję: (świąteczna) kiełbasa biała, jakiś fajny salcesonik, szynka konserwowa, szynka wiejska, polędwica, wątrobianka, kaszaneczka i może rolada boczkowa z farszem :blush: Cytuj Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 5 Listopada 2009 Koniecznie szynka z nogą :-) i wątrobianka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Listopada 2009 Wyroby zaplanowane do wykonania na szkoleniu.* 1. Wędliny podrobowe - kiszka pasztetowa z manną - salceson brunszwicki - kiszka krwista - szybka wątrobiana (jeśli będą skwarki) 2. Kiełbasy - zwyczajna (po korekcie technologa tej pozycji nie będzie) - krakowska parzona - toruńska - a'la parówki (na specjalne życzenie Eli) 3. Wędzonki - boczek - polędwiczki - polędwica łososiowa - baleron - szynka (noga) 4. Konserwy - głowizna lub tuszonka 5. Pieczone - rolada schabowa typu "zylc" * wykonanie powyższych wyrobów jest uzależnione od uzysku właściwych klas mięsa z półtusz, możliwe są dodatkowe wyroby aby wykorzystać całość materiału z rozbioru Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam , Papla ,a może jeszcze dałoby się wykonać coś z praski ...(np. luncheon meat lub łopatkę ) do "przetrenowania" byłby b. ważny proces parzenia . Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam , Pawełku ,a może jeszcze dałoby się wykonać coś z praski ...(np. luncheon meat lub łopatkę ) do "przetrenowania" byłby b. ważny proces parzenia . Jeśli tylko czas pozwoli nie widzę przeszkód. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Listopada 2009 2. Kiełbasy - zwyczajna - krakowska parzona - toruńska - a'la parówki (na specjalne życzenie Eli)Ojej :grin: ależ się cieszę :grin: A nasz dziedzic, jak będzie zadowolony. gdyTatuś mu w domu parówki zrobi :lol: Dziękuję,że się udało :grin: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.