Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

  • 3 tygodnie później...

Witam serdecznie.

Również chcielibyśmy dołączyć do grona kursantów: Arkadiusz Kojzar (nick - Aron2) i Henryk Babraj (niezrzeszony).

Miasto: Kraków.

Pozdrawiam.

Quot Capita, Tot Sensus
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82017
Udostępnij na innych stronach

ORGANIZACYJNE

 

Bardzo proszę Państwa, o zgłaszanie

propozycji wyrobów jakie chcieliby Państwo,

zrobić podczas kursu. W miarę istniejącego

zaplecza maszynowego, będziemy dostosowywać

plan zajęć. Dziękuję.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82291
Udostępnij na innych stronach

To i ja dołączę tym pierwszym postem:

 

Tomek Kaliski (dobroduszny) Mauryców k/Bełchatowa :grin:

Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82304
Udostępnij na innych stronach

To i ja dołączę tym pierwszym postem:

 

Tomek Kaliski (dobroduszny) Mauryców k/Bełchatowa :grin:

Serdecznie witam na pokładzie :grin: Na maila wyślij mi numer telefonu kontaktowego.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-82305
Udostępnij na innych stronach

Mam zaszczyt zarekomendować pierwszą kobitkę na listopadowyn kursie, Władysława Lach - Daleszewo k/ Gryfina. Już dysponuję jej gotówką i czekam na potwierdzenie.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-83374
Udostępnij na innych stronach

Widzę tutaj potop, trójmiasto i okolice robi najazd na Zrębice. :grin:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-83887
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

VIII szkolenie w SDM

„Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy

termin: 13-14-15 listopada 2009 roku

 

Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu

 

1. Dariusz Kosicki (kolunia) - Dębce k/Gryfina (wpłata)

2. Wojciech Wolszczak - Żabnica k/Gryfina (wpłata)

3. Wojtek Buława-Sobolewski (sobol) - Gdynia (wpłata)

4. Marcin Kubiak - Gdynia (wpłata)

5. Krzysztof Gałuszka - Katowice (wpłata)

6. Marek Kąkol - Katowice (wpłata)

7. Tomasz Zieliński - Halinów k Warszawy (wpłata)

8. Adam Musiatewicz - Halinów k Warszawy (wpłata)

9. Wojciech Podębski - Zgierz (wpłata)

10. Arkadiusz Kojzar (Aron2) - Kraków (wpłata)

11. Henryk Babraj - Kraków (wpłata)

12. Tomek Kaliski (dobroduszny) - Mauryców k/Bełchatowa (wpłata)

13. Rafał Gawlik - Lubawa (wpłata)

14. Tomasz Maciejewski - Lubawa (wpłata)

15. Mariusz Bukowski - Lubawa (wpłata)

16. Władysława Lach - Daleszewo k/ Gryfina (wpłata)

17. Stanisław Pawelczyk - Starogard Gdański (wpłata)

18. Józef Pionka (jpionka) - Pruszcz Gdański (wpłata)

19. Eugeniusz Borczyk - Bełchatów (wpłata)

20. Mirosław Samonek - Lublin (wpłata)

21. Tomasz Robakowski - Nowa Iwiczna (wpłata)

22. Mirosław Motyl (motyl) - Końskie (wpłata)

23. Stanisław Kiedrzynek - Częstochowa (wpłata)

24. Kazimierz Kapral - Częstochowa (wpłata)

 

Zapraszam do zapisów na szkolenie grudniowe IX kurs w SDM

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-84865
Udostępnij na innych stronach

Proszę mnie dopisać do listy rezerwowych / a nuż się załapę / na VIII kurs 13-15 listopad

Mirosław Motyl / motyl / -Końskie

 

grudzień mi całkowicie nie pasuje

pozdrawiam

życie jednak nie jest bajką......
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-84981
Udostępnij na innych stronach

ORGANIZACYJNE

 

Proszę o wpisanie przez uczestników swoich propozycji

co do rodzajów wyrobów jakie mogłyby być wykonane podczas kursu.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85133
Udostępnij na innych stronach

Jeśli mogę coś, nieśmiało zaproponować to może kiełbaskę typu "Krakowska" lub "Tatrzańska" :rolleyes:
Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85351
Udostępnij na innych stronach

Plan na kurs:

 

1. Podroby

-

 

2. Kiełbasy

- krakowska lub tatrzańska

- metka

 

3. Wędzonki

-

 

4. Z praski

-

 

5. Pieczone

-

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85357
Udostępnij na innych stronach

Jeśli mógłbym :blush: to

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1130

Nie wiem czy Jego Magnificencja już poznał smak ? :wink:

A w podrobach

Czarne czyli kiszka łodzka, nowe wyzwanie .

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=53

A korzystając z rozgrzanej wędzarni tak na niedzielne śniadanie może kugiel ??? :wink:

Sorry ,ze się tak wcinam ,

Tomuś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85360
Udostępnij na innych stronach

A czy ja też mogę coś zaproponować :blush: ?

Jako lepsza( :grin: ) połówka kursanta Koluni,byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby na kursie nauczył sie robienia paróweczek,Tak w praktyce to chyba łatwiej?

Z góry dziekuję :lol:

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85365
Udostępnij na innych stronach

A czy ja też mogę coś zaproponować :blush: ?

Jako lepsza( :grin: ) połówka kursanta Koluni,byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby na kursie nauczył sie robienia paróweczek,Tak w praktyce to chyba łatwiej?

Z góry dziekuję :lol:

Witaj Elu!

SDM nie ma jak na dziś możliwości zrobienia tego typu wyrobu. Jeśli się to do daty kursu zmieni, nie widzę przeszkód aby parówki, parówkowa czy mortadela były wykonane.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85366
Udostępnij na innych stronach

Witam ,

 

 

a mnie się marzy głowizna w słoikach...

Kiedyś taką jadłem i choć nie pamiętam już smaku , to wiem ,że była bardzo smaczna.

Jeżeli nie stworzy to problemu , to taka jest moja propozycja.

Chciałbym również kiełbaskę , której skórka jest delikatna i robi "pyk" przy łamaniu , a w środku jest krucha i wilgotna ( najlepsza w dolnych częściach pętek ) gdzie trafi się tłuszczyk i b. smaczna galaretka.

Eeech wspomnienia i marzenia :tongue:

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85395
Udostępnij na innych stronach

No to może dalej coś zaproponuję: (świąteczna) kiełbasa biała, jakiś fajny salcesonik, szynka konserwowa, szynka wiejska, polędwica, wątrobianka, kaszaneczka i może rolada boczkowa z farszem :blush:
Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-85507
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wyroby zaplanowane do wykonania na szkoleniu.*

 

 

1. Wędliny podrobowe

 

- kiszka pasztetowa z manną

- salceson brunszwicki

- kiszka krwista

- szybka wątrobiana (jeśli będą skwarki)

 

 

2. Kiełbasy

 

- zwyczajna (po korekcie technologa tej pozycji nie będzie)

- krakowska parzona

- toruńska

- a'la parówki (na specjalne życzenie Eli)

 

 

3. Wędzonki

 

- boczek

- polędwiczki

- polędwica łososiowa

- baleron

- szynka (noga)

 

 

4. Konserwy

 

- głowizna lub tuszonka

 

 

5. Pieczone

 

- rolada schabowa typu "zylc"

 

 

* wykonanie powyższych wyrobów jest uzależnione od uzysku właściwych klas mięsa z półtusz, możliwe są dodatkowe wyroby aby wykorzystać całość materiału z rozbioru

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86680
Udostępnij na innych stronach

Witam ,

 

Papla ,a może jeszcze dałoby się wykonać coś z praski ...(np. luncheon meat lub łopatkę ) do "przetrenowania" byłby b. ważny proces parzenia .

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86695
Udostępnij na innych stronach

Witam ,

Pawełku ,a może jeszcze dałoby się wykonać coś z praski ...(np. luncheon meat lub łopatkę ) do "przetrenowania" byłby b. ważny proces parzenia .

Jeśli tylko czas pozwoli nie widzę przeszkód.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86699
Udostępnij na innych stronach

2. Kiełbasy

 

- zwyczajna

- krakowska parzona

- toruńska

- a'la parówki (na specjalne życzenie Eli)

Ojej :grin: ależ się cieszę :grin:

A nasz dziedzic, jak będzie zadowolony. gdyTatuś mu w domu parówki zrobi :lol:

Dziękuję,że się udało :grin:

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/#findComment-86753
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.