kszafran Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Września 2009 Bardzo spodobał mi się przepis ze strony głównej na kiełbasę rawską; http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1616 Jest bardzo uniwersalny dlatego temat umieszczam tutaj, ale moje pytanie brzmi: czy taką kiełbaskę surową (a także inne np. szynkę peklowaną gotowaną) można zamrozić i po rozmrożeniu uwędzić ? Robię wyroby praktycznie tylko na swój i rodziny użytek, więc nie ma tego tyle aby opłacało się odpalać wędzarnię. Cytuj Nic tak chłopa nie upiększa jak samara coraz większa ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2977-rawska-ze-strony-g%C5%82%C3%B3wnej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Września 2009 Generalnie to wyroby się wędzi surowe/wędzone i tu się przerywa proces, takie się zamraża, po rozmrożeniu kończy się proces czyli np parzy.wędzonki parzone i potem mrożone tracą na swoich walorach. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2977-rawska-ze-strony-g%C5%82%C3%B3wnej/#findComment-81583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszafran Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Września 2009 Dzięki. Czyli muszę odwrócić mój tok myślenia, najpierw wędzić a potem chomikować. Cytuj Nic tak chłopa nie upiększa jak samara coraz większa ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2977-rawska-ze-strony-g%C5%82%C3%B3wnej/#findComment-81596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszafran Opublikowano 1 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Października 2009 Zrobiłem w szynkowarce i w osłonce barierowej. Już po degustacji, wyszło super. Pierwszy raz zawsze robię ściśle wg przepisu, potem modyfikuję wg swojego uznania. Tu nic nie trzeba "poprawiać". Cytuj Nic tak chłopa nie upiększa jak samara coraz większa ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2977-rawska-ze-strony-g%C5%82%C3%B3wnej/#findComment-82501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.