lesniak Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Października 2009 Witam właśnie ukończyłem kurs kucharza małej gastronomi . Jeśli ktoś będzie miał okazje w czymś takim uczestniczyć gorąco polecam ciekawe dooświadczenie dużo wiedzy teoretycznej , przktycznej no i oczywiści uprawnienia do wykonywania zawodu . Oto kilka zdięć z praktyycznej nauki i egzaminu. Na egzaminie robiłem białą kiełbase w/g receptury z lat 70 która jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Października 2009 lesniak, A ile trwa i ile kosztuje taki kurs napisz coś więcej Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-83955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Października 2009 Kurs trwa 3 miesiące koszt od 1500 - 2500 pln w zależnosci od szkoły. Mój był dofinansowany z środków unijnych więc nie płaciłem za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-83956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Października 2009 Kurs kończy się egzaminami przeprowadzanymi przez komisje egzaminacyjną czyli technologów żywieniowych i wydaniem świadectwa uprawniającego do pracy w zawodzie. A po 2 latach praktyki w zawodzie mogę stawac na egzamin państwowy na czeladnika.Pzdrawiam wrazie pytań P.W Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-83976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Października 2009 Nieskromnie powiem, iż także się staramy, aby kursy w naszej SDM otrzymały bardziej formalny charakter. Kto wie, może nam się uda? :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-83993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Października 2009 No trzymam zato kciuki i mam nadzieje że niedługo bede mógł uczestnbiczyc w SDM ale narazie brak finansów zreszta ja na kursie miałem też rozbiór pół tuszy wieprzowej i drobiowej klasyfikacje mięs. Moi nauczyciele technolodzy ogladali forum i posty o szkole SMD i stwierdzili że pomysł dobry ale... to na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Października 2009 Zdięcia c.d [ Dodano: Nie Paź 11, 2009 21:57 ] To w wazie to koktajl - chłodnik mleczno wisniowy. Receptura z czasów P.R.L. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Października 2009 Witaj Lesniak mam pytanie co nazywamy "małą gastronomią" :question: :question: pozdrawiam serdecznie Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Października 2009 Lesniak mam pytanie co nazywamy "małą gastronomią" I do czego może służyć ten "papier", który otrzymałeś po kursie . Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 12 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Października 2009 Witam pod pojęciem ,, Mała gastronomia,, kryje sie poprostu zawód który do niedawna był poprostu kucharzem teraz zmienili nazwe. A papierek uprawnia do pracy w zawodzie kucharza w gastrnomi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Października 2009 :wink: aaaha czyli kucharz po prostu - gratuluje zawodu i witam w szeregach ..... no i dzięki za wyjaśnienie bo nie wiedziałem że mamy małą gastronomie i tą wiekszą - no to sie porobiło :lol: pozdrawiam serdecznie Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Października 2009 Leśniak, no to powodzenia na nowej drodze życia. :grin: Oczywiście mam na mysli małą gastronomię.No i żyj na długo i szczęśliwie. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Października 2009 Witam właśnie ukończyłem kurs kucharza małej gastronomigratuluję nauka napewno się przyda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Października 2009 Dziękuję za życzenia. Nauka na pewno się przyda tym bardziej, że zamiłowanie próbuję przerobić na zawód; a co z tego wyjdzie - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-84264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam pare osób mnie prosiło o dokładną liczbę godzin kursu oto one: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3046-kurs-kucharza-ma%C5%82ej-gastronomi/#findComment-91944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.