hogbit Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Października 2009 Witam wszystkich serdecznie jestem nowym na forum jak i w dziedzinie wyrobów domowych i mam klilka pytań,na które liczę żedostane od was odpowiedz za co z góry dziękuję.Chodzi mi o podział na klasy miesa znalzałem na stronie dla pocztkujących przepisa na Twoja pierwsza kiełbasa z przpisem od dziadka i mam pewien problem z podziałem. U nas w sklepie jak pytam o klasy robią oczy jak przegotowany agrest wiec nie licze na pomoc ze strony sprzedawców.Chodzi mi najlepiej o wszystkie klasy jakie sa użuwane Dziękuję i pozdrawiam. Hogbit. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Października 2009 Witam. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=116http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=115 Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-84680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Października 2009 Na stronie głównej jest dużo artykułów dotyczących klasyfikacji mięs. A jeśli nie masz ochoty na czytanie, to możesz odwiedzić halę makro w Poznaniu - można tam kupić mięso już sklasyfikowane. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-84682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Października 2009 U nas w sklepie jak pytam o kasy robią oczy jak przegotowany agrestTo dziwne, :rolleyes: gdzie mają kasy powinni wiedzieć. Ale pomijając Twój błąd. :smile: 1. klasa - same mięśnie. 2. klasa mięśnie +tłuszcz. 3. klasa ścięgna, błony + troszkę z 1 i 2 To tak na początek. Jak jeszcze masz wątpliwości pytaj. Masz forum i PW. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-84683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Września 2013 czy do tłuszczu można zaliczyć drobiową skórę np z udźca indyka? czy skór sie nie dodaje do kiełbas?pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Września 2013 czy skór sie nie dodaje do kiełbas? W masarniach idzie wszystko do wyrobu, do domowych wyrobów niektórzy dodają, ja unikam tych frykasów w menu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Września 2013 pis67, aleś odpowiedział..... kolega nie pytał co dają w masarniach.... :rolleyes: czy do tłuszczu można zaliczyć drobiową skórę skóra to skóra a nie tłuszcz.... (mimo jego zawartości) wiele osób odradzi Ci dodawanie skór z drobiu ze względu na smak - ja również nie lubię , ale są tacy co zachwalają.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Września 2013 ok. dzięki wszystko jasne. :smile: ps. czego to oni w masarniach nie dodają :question: jakby tylko skóry to pewnie jeszcze by przełknął Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.