Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie jestem nowym na forum jak i w dziedzinie wyrobów domowych i mam klilka pytań,na które liczę żedostane od was odpowiedz za co z góry dziękuję.

Chodzi mi o podział na klasy miesa znalzałem na stronie dla pocztkujących przepisa na Twoja pierwsza kiełbasa z przpisem od dziadka i mam pewien problem z podziałem. U nas w sklepie jak pytam o klasy robią oczy jak przegotowany agrest wiec nie licze na pomoc ze strony sprzedawców.Chodzi mi najlepiej o wszystkie klasy jakie sa użuwane

 

Dziękuję i pozdrawiam.

 

Hogbit.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/
Udostępnij na innych stronach

Na stronie głównej jest dużo artykułów dotyczących klasyfikacji mięs.

 

A jeśli nie masz ochoty na czytanie, to możesz odwiedzić halę makro w Poznaniu - można tam kupić mięso już sklasyfikowane.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-84682
Udostępnij na innych stronach

U nas w sklepie jak pytam o kasy robią oczy jak przegotowany agrest

To dziwne, :rolleyes: gdzie mają kasy powinni wiedzieć. Ale pomijając Twój błąd. :smile:

1. klasa - same mięśnie.

2. klasa mięśnie +tłuszcz.

3. klasa ścięgna, błony + troszkę z 1 i 2

 

To tak na początek. Jak jeszcze masz wątpliwości pytaj. Masz forum i PW.

 

Pzdr

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-84683
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

czy do tłuszczu można zaliczyć drobiową skórę np z udźca indyka? czy skór sie nie dodaje do kiełbas?

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302342
Udostępnij na innych stronach

czy skór sie nie dodaje do kiełbas?

W masarniach idzie wszystko do wyrobu, do domowych wyrobów niektórzy dodają, ja unikam tych frykasów w menu. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302348
Udostępnij na innych stronach

pis67, aleś odpowiedział..... kolega nie pytał co dają w masarniach.... :rolleyes:

czy do tłuszczu można zaliczyć drobiową skórę

skóra to skóra a nie tłuszcz.... (mimo jego zawartości)

 

wiele osób odradzi Ci dodawanie skór z drobiu ze względu na smak - ja również nie lubię , ale są tacy co zachwalają....

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302372
Udostępnij na innych stronach

ok. dzięki wszystko jasne. :smile:

 

ps. czego to oni w masarniach nie dodają :question: jakby tylko skóry to pewnie jeszcze by przełknął

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3095-podzia%C5%82-na-klasy-mi%C4%99sa/#findComment-302469
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.