Gość technik Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2009 Co prawda prezentuję poniżej wyrób małżonki{moje tylko peklowanie},ale mam takie zasadnicze pytanko, Jak uzyskać równomierne rozmieszczenie składników na całej szer. i długości batonu w gotowym wyrobie ? Żona robiła to zawsze np.w miseczkach. Zaproponowałem jej osłonki.Ale jak patrzę jak musi "opiekować się batonami do momentu całkowitego wystudzenia,celem uzyskania efektu równomiernego rozmieszczenia składników to "głowa boli".Patrzę w sklepach,-batony długie, szerokie i wszystko jak "ta lala"Powiedzcie proszę jak oni to robią ? Przy większej ilości batonów przecież nie możliwa jest taka "indywidualna" opieka. http://img193.imageshack.us/img193/2752/20091114.th.jpghttp://img193.imageshack.us/img193/5557/20091114001.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2009 Moim zdaniem można popróbować "gęściej upychać" składniki. U Ciebie na przekroju widać, że wszystko pływa swobodnie w dość dużej ilości żelatyny, tak więc nic dziwnego że szanowna Małżonka musiała trochę pożonglować batonem do momentu jego stwardnienia. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-87839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2009 Tak właśnie robię tę "kiełbasę” warzywno-mięsną. Tak jak pisze BonAir pakuję ciasno wsad by galaretki było sporo lecz by nie dominowała. dostosowałem średnicę osłonki do średnicy bułki i jeden słuszny plaster załatwia kanapkę. Ostatnio to dodaję soku z cytryny, bo chcą mieć lekko kwaśne, ot takie mają zachcianki. Osobiście wolę golonko. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-87974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Listopada 2009 Można prosić o przepis :blush: Wiem, że gdześ jest ale chyba mi na oczy poszło :shock: szukam już od godziny :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-88016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Listopada 2009 Przepis to tylko Twoja wyobraźnia.Możesz wsadzić do osłonki wszystko co chcesz od warzyw ze słoiczka, mieszać to z różnymi mięsami (sparzonymi lub podsmażonymi) możesz np. wykorzystać wędzonki pokrojone, do wsadu tylko mięsnego, może też być pokrojone lub całe jajko ugotowane, sery, itd . Wsadzasz (wsypujesz) co chcesz i jak już jest pełna osłonka zalewasz to schłodzoną do granic tędnięcia silną galaretę – naturalną lub z żelatyny jak chcesz. Możesz też dodawać różne przyprawy np. pieprz kolorowy itd…. to tylko i wyłącznie zależy od twojego widzimisia i gustu smakowego. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-88017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Listopada 2009 http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1251 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-88018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość technik Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2009 Tak słusznie: poprostu więcej części stałych i zalewanie niemal zimną żelatyną to droga do sukcesu w tym temacie . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-88082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Listopada 2009 Dzieki Panowie ! Już zrobione na szybko, kurak z warzywami: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-88156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Listopada 2009 No i nie takie straszne Często tak robię i najważniejsze to zadowolenie jak wcinają aż uszy się trzęsą. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-88208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamgoraus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Lutego 2010 Bracia !! jak to zrobić linki nie działają!!! mięsko peklowa ne ? parzone? pomocyyyy! pozdrawiam wszystkich w dymie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Lutego 2010 Spokojnie. :wink: Które linki nie działają? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamgoraus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Lutego 2010 http://www.wedlinydomowe....opic.php?t=1251 kolegi Maxella nie działa nie otwiera strony? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Lutego 2010 Właśnie sprawdzałem. Działa bez zarzutu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Lutego 2010 kolegi Maxella nie działa nie otwiera strony?Działa :smile: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1251 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Lutego 2010 adamgoraus, to nie kopiuj tego linka tylko w niego kliknij Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajasc Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Lutego 2010 Byłem w latach 90 tych w Jndykpolu i widziałem jak robili takie wyroby .Po prostu po napełnieniu osłonek wkładali do dużych pralnic takich przemysłowych jakie mają w pralniach , zalewali zimną wodą i załączali .Kręciło to się jakiś czas aż do stężenia galarety i wszystkie składniki były równomiernie rozłożone. Jak to robią teraz to nie wiem .W naszych warunkach pewnie można to samo zrobić w pralce. Cytuj zajasc Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamgoraus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Lutego 2010 OK dzięki! Jeszcze jedno pytanie-czy po zalaniu galaretą baton należy parzyć jeżeli tak jaka temperatura Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajasc Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Lutego 2010 Z tego co wiem to nie. Cytuj zajasc Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-100382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 1 Marca 2011 Witam właśnie szukam takiego przepisu na mięsko w galarecie. Czy ktoś może podać dokładny przepis??Dziękuję z góry. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3230-mi%C4%99so-i-warzywa-w-galarecie-w-os%C5%82onkach-polamidowych/#findComment-149549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.