sawca Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam.Jakie jest prawdopodobieństwo zepsucia się mięsa podczas peklowania jeżeli podstawowe zasady higieny są zachowane oraz temperatura utrzymywana 2-6st?Pytam, bo nie podoba mi się zapach jak i kolor solanki po dwóch dniach.Pekluję szynkę i baleron wg tabeli tak jak zawsze to robiłem oraz w osobnym naczyniu polędwicę wg LIGAWY z dodatkiem cukru trzcinowego i ta właśnie zalewa mi się nie podoba jest szara i mętna. Czy to jest normalny objaw po dodaniu cukru czy coś poszło nie tak? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3312-czy-to-zepsuta-solanka-czy-tak-musi-by%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Listopada 2009 A kiedy dodawałeś cukier? Do ciepłej solanki ? Jak szybko całość została schodzona?Może zdążyły rozwinąć się jakieś drobnoustroje? Najlepiej szybko wymień na świeżą.Cukier dodaj do już zimnej, schłodzonej solanki, rozrobiony w odrobinie ciepłej. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3312-czy-to-zepsuta-solanka-czy-tak-musi-by%C4%87/#findComment-89568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Listopada 2009 A kiedy dodawałeś cukier? Do ciepłej solanki ? Jak szybko całość została schodzona? Wszystkie składniki czyli peklosól i cukier mieszałem w zimnej, odmierzonej wodzie i taką mieszanką zalałem mięso. Woda to zwykła kranówa jak zawsze :rolleyes: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3312-czy-to-zepsuta-solanka-czy-tak-musi-by%C4%87/#findComment-89598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Listopada 2009 Jeżeli nie dodawalęś żadnych dodatków, czyli przypraw zmętniających.Za wczasu wymieniłbym na nową.Jak najszybciej. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3312-czy-to-zepsuta-solanka-czy-tak-musi-by%C4%87/#findComment-89887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.