kilam Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam. Mam problem bo nigdy tego nie robiłem.Kupiłem sól peklową i niewiem ile sypie się na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Listopada 2009 A co zrobiles ze swojej strony, aby sie dowiedziec?Zamiast czekac z zalozonymi rekami na odpowiedz, przy okazji lamiac regulamin forum, moze warto poswiecic kilka minut na poszukanie odpowiedzi ? REGULAMIN: 1. Nie zadawaj pytania, na które już kiedyś została udzielona odpowiedź na forum i zanim je zadasz sprawdź zawsze czy nie ma na nie odpowiedzi na stronie macierzystej www.wedlinydomowe.pl - korzystaj z funkcji Szukaj. https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Listopada 2009 korzystaj z funkcji Szukaj. https://wedlinydomowe.pl/forum/search.phpProblem jest tylko w tym, że ta wyszukiwarka podaje tylko jeden, nic nie wyjaśniający wynik szukania hasła "petlowa". Kilam, poszukaj informacji odnośnie soli peklowej, soli peklującej, peklosoli, peklowania, itd. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Listopada 2009 Kilam, napisz Kolego, co chcesz robić: kiełbasy, czy wędzonki? Ile masz na to czasu? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilam Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Listopada 2009 wedzonki szynke baleron polendwice kiedys peklowali trzy tygodnie a soli sypali aż jajko wypłynie na wierzch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Listopada 2009 Ile masz czasu na swoje peklowanie? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Listopada 2009 peklowali trzy tygodnieRozumiem, że w takim razie zamierzasz zrobić coś na stół świąteczny ? W takim razie na 10 kg mięsa weź 4,5 litra wody, rozpuść w niej 380 g peklosoli, ułóż w niej wszystkie mięsa (muszą być całkowicie przykryte zalewą peklującą) i odstaw w temp. 2-4°C na 2-3 tygodnie (tak długi okres peklowania = musisz mieć całkowitą pewność, że mięso jest świeże! Inaczej może być niespodzianka) Co jakiś czas sprawdzaj, czy nic niepokojącego z mięsem się nie dzieje, a przy okazji przemieszasz zalewę, która wszędzie dotrze. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.