Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A co zrobiles ze swojej strony, aby sie dowiedziec?

Zamiast czekac z zalozonymi rekami na odpowiedz, przy okazji lamiac regulamin forum, moze warto poswiecic kilka minut na poszukanie odpowiedzi ?

 

REGULAMIN:

 

1. Nie zadawaj pytania, na które już kiedyś została udzielona odpowiedź na forum i zanim je zadasz sprawdź zawsze czy nie ma na nie odpowiedzi na stronie macierzystej www.wedlinydomowe.pl - korzystaj z funkcji Szukaj.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89680
Udostępnij na innych stronach

korzystaj z funkcji Szukaj.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php

Problem jest tylko w tym, że ta wyszukiwarka podaje tylko jeden, nic nie wyjaśniający wynik szukania hasła "petlowa". ;)

 

Kilam, poszukaj informacji odnośnie soli peklowej, soli peklującej, peklosoli, peklowania, itd.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89684
Udostępnij na innych stronach

Kilam, napisz Kolego, co chcesz robić: kiełbasy, czy wędzonki? Ile masz na to czasu?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89696
Udostępnij na innych stronach

Ile masz czasu na swoje peklowanie?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89704
Udostępnij na innych stronach

peklowali trzy tygodnie

Rozumiem, że w takim razie zamierzasz zrobić coś na stół świąteczny ?

 

W takim razie na 10 kg mięsa weź 4,5 litra wody, rozpuść w niej 380 g peklosoli, ułóż w niej wszystkie mięsa (muszą być całkowicie przykryte zalewą peklującą) i odstaw w temp. 2-4°C na 2-3 tygodnie (tak długi okres peklowania = musisz mieć całkowitą pewność, że mięso jest świeże! Inaczej może być niespodzianka)

Co jakiś czas sprawdzaj, czy nic niepokojącego z mięsem się nie dzieje, a przy okazji przemieszasz zalewę, która wszędzie dotrze.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3318-s%C3%B3l-peklowa/#findComment-89707
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.