Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry na wieczór :)

Czy ktokolwiek z Państwa korzystał może z piekarnika z funkcją mikrofalowania? Jestem na etapie podliczania kosztów urządzenia mieszkania :rolleyes: i zastanawiam się, czy taki sprzęt to dobry pomysł. Alternatywa to zabudowany w słupku piekarnik i wolnostojąca mikrofalówka.

Wariant pierwszy (kombajn) jest droższy, oszczędza miejsce i podobnież przyspiesza pieczenie, jak się je mikrofalami wspomoże.

Wariant drugi jest tańszy, piekarnik będzie większy (60l zamiast 30-42l) - no i jak się jedno urządzenie spierniczy, to drugie wciąż będzie zdatne do użytku.

Przykładowe urządzenie

Zakres cenowy to 2-3,5tys zl, więc zdecydowanie więcej niż za da osobne urządzenia.

Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku.
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3587-piekarnik-z-mikrofal%C3%B3wk%C4%85/

Czy ktokolwiek z Państwa korzystał może z piekarnika z funkcją mikrofalowania?

Golaszm,

ja mam i użytkuję, ale mikrofalę z funkcją pieczenia i rożnem obrotowym.

Powiem, że pieczenie z "mikrofalowaniem" powoduje szybsze wykonanie wyrobu i mniejsze jego wysuszenie. Często piekę boczek na programie mikrofala + grill + termoobieg. Wychodzi super. Rożen przydaje się do kurczaka i kebaba.

Obecnie gdybym miał możliwość wyboru to kupiłbym kombajn. Musi mieć jednak grill do opiekania i dwie grzałki dolną i górną (potrzebne przy pieczeniu ciast i chleba) oraz termoobieg.

Pozdrawiam

robert

ale narobiłem dymu 🙂

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3587-piekarnik-z-mikrofal%C3%B3wk%C4%85/#findComment-97468

Obecnie gdybym miał możliwość wyboru to kupiłbym kombajn. Musi mieć jednak grill do opiekania i dwie grzałki dolną i górną (potrzebne przy pieczeniu ciast i chleba) oraz termoobieg.

Każdy oglądany przeze mnie kombajn miał te właśnie funkcje plus zwykle kilka dodatkowych bajerków. Najbardziej chyba martwi mnie wysokość tego sprzętu - to tylko 3/4 klasycznego piekarnika, czasem nawet mniej.

Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku.
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3587-piekarnik-z-mikrofal%C3%B3wk%C4%85/#findComment-97520