Domin12439 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Listopada 2006 Mam pytanie. Gdzie można dostać pojemniki do kontaktu z żywnoscią 50-100 litrów najlepiej z pokrywami. W okolicach Rudy Ślaskiej. Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/368-pojemniki-do-kontaktu-z-%C5%BCywno%C5%9Bci%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Listopada 2006 W miejscowości Krupski Młyn-zakłady chemiczne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/368-pojemniki-do-kontaktu-z-%C5%BCywno%C5%9Bci%C4%85/#findComment-4969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HermanStedke Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam wszytkich zadymiaczy. Mam pytanie. jestem zwolennikem baardzo dlugiego peklowania wedzonek (okolo 3-4 tygodni). Czy plastikowe pojemniki przeznaczone do kontaktu z zywnoscia moga wplynac neagtywnie na smak czy zapach peklowanego miesa? Czy pojemnik podczas peklowania moze byc szczelnie zamkniety? Czy ktos pekluje tak dlugo jak ja ? (Wedlug mnie smak wedliny jest znacznie lepszy niz przy krotkim peklowaniu). Na razie mam doswiadczenia z naczyniem kamionkowym ale chce przejsc na wieksza ilosc pojemnikow plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/368-pojemniki-do-kontaktu-z-%C5%BCywno%C5%9Bci%C4%85/#findComment-5993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2006 ...jestem zwolennikem baardzo dlugiego peklowania wedzonek (okolo 3-4 tygodni)...(Wedlug mnie smak wedliny jest znacznie lepszy niz przy krotkim peklowaniu)pozostaje pytanie czym peklujesz - sól+saletra czy peklosól, bo jak już stwierdzono nie ma sensu długie peklowanie przy użyciu peklosoli Czy plastikowe pojemniki przeznaczone do kontaktu z zywnoscia moga wplynac neagtywnie na smak czy zapach peklowanego miesa?nie sądzę - ja używam wiaderek po nadzieniach cukierniczych (np dość agresywne jabłka) i nie zauważyłem złego wpływu tworzywa na smak Czy pojemnik podczas peklowania moze byc szczelnie zamkniety?powinno się zachować możliwość wymiany gazowej solanki z atmosferą, wprawdzie są osoby peklujące w szczelnie zamkniętych workach foliowych , ale jest to peklowanie na sucho i po usunięciu powietrza - sposób raczej nie polecany przez ortodoksyjnych tradycjonalistów Czy ktos pekluje tak dlugo jak ja ? oj wielu :lol: - choć pewnie nie tak długo Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/368-pojemniki-do-kontaktu-z-%C5%BCywno%C5%9Bci%C4%85/#findComment-5994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrpitt Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Dobre do tego sa beczki po jelitach. dawno temu zdobylem takie od pana ktory handlowal jelitami . Mozna zawsze poytac sie w firmach sprzedajacych jelita. Choc wada moze byc problem z ewentualnym wyladunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/368-pojemniki-do-kontaktu-z-%C5%BCywno%C5%9Bci%C4%85/#findComment-5999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.