EL GREGOR Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #951 Opublikowano 10 Maja 2012 :grin: wiosenne wędzenie to poezja :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #952 Opublikowano 10 Maja 2012 Grzegorz, fantastyczne zdjęcia że o wyrobach nie wspomnę....Prawdziwy Mistrz.Brawo, brawo, brawoPozdrawiam Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #953 Opublikowano 14 Maja 2012 :grin: wędlinki i serek na zlot dojrzewają :grin: pokrzywka na herbatkę też będzie,jeszcze tylko nie wiem czy do zapijania,czy od ..... :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #954 Opublikowano 14 Maja 2012 grzegorz565, wspaniałości ^^ :clap: polecam z pokrzyw zrobić zupke równie dobra co herbata a może i lepsza hehe A te wędzoneczki zdobione kwiatami (wiśni? :P ) czysta sztuka Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #955 Opublikowano 14 Maja 2012 Grześiu jestem ciekaw jestem jak smakujue Twój ser? z wyglądu super,czy byś mógł opisać wrażenia smakowe.Pozdro Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #956 Opublikowano 14 Maja 2012 :grin: wiosenne wędzenie to poezja :grin: U takiego poety zawsze wiosna, w duszy :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #957 Opublikowano 14 Maja 2012 :grin: kostek :grin: na temat wędlin trochę pojęcia mam,na temat smaków serów to jestem cienki Bolek.Smak tych serów co robię uważam,że jest jak na domowe warunki wytwarzania bardzo dobry.Te sery do których dodałem jogurtu to mają lekki posmak kwaskowy i inny zapach niż te bez jogurtu.Za krótko i za mało sera zrobiłem (ponad 10kg)żeby fachowo się wypowiadać. Czekam na ocenę kolegów na zlocie.Na razie staram się opanować dojrzewanie w warunkach domowych :grin: jeszcze muszę popracować nad soleniem.Myślę,że 20g soli na 1kg sera to za mało (chociaż teraz sypałem ,,na oko,, ,wcześniej odważałem). Co zauważyłem,nim ser dobrze dojrzeje to go nie można pakować bo się zmienia smak sera (oczywiście na gorszy). Cały czas wyciągam wnioski i staram się tych błędów nie popełniać.Za rok to na pewno coś więcej się wypowiem na temat smaków. :grin:ten co rozkroiłem przed chwilą jest za świeży :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #958 Opublikowano 14 Maja 2012 Grzesiu, serki wytrzyj czystą, wilgotną ścierką, nasmaruj suchą solą i otrzep. Resztę wyjaśnię na zlocie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #959 Opublikowano 15 Maja 2012 :grin: Daniel :grin: Tak zrobię i jeszcze dzisiaj zastosuje Twój pateny ( walka z muchami) :grin: Serdecznie WAS pozdrawiam :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #960 Opublikowano 15 Maja 2012 Nie, wpuszczony w wąski słoik lep, a na dnie przekąska: piwo, wino lub sok z mięsa (atraktor) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #961 Opublikowano 15 Maja 2012 No taki patent robi wrażenie , toż to "zbrodnia doskonała" Lepiej z Tobą nie zadzierać :wink: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-217966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #962 Opublikowano 15 Maja 2012 Grzegorz skąd czerpiesz informacje o serach, masz jakąś książkę? Patrzę na Twoje osiągnięcia – robisz jak z najwyższej półki sklepowej i cenowej. Już nie mówię o Twoich „suszonych” wyrobach mięsnych, ale i o obiadach! Ogromne uznanie za całokształt tematu Twojego! :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #963 Opublikowano 15 Maja 2012 Grzegorz skąd czerpiesz informacje o serach, masz jakąś książkę?Oj coś myślę, że grzesiu nabył tą wiedzę od jednego z naszych forumowiczów Grześ, sery wspaniałe !!! Musisz przywieść "próbki" do Napoleonowa w sierpniu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #964 Opublikowano 16 Maja 2012 :grin:wbijasz w Google ,,sery z mleka krowiego,, i robisz co ci pasuje.Bardzo dużo informacji o wyrobie serów udziela Mi kolega Daniel (Shadow). W sierpniu jadę do Grecji lub Bułgarii,degustacja odbędzie się w Gąsiorowie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #965 Opublikowano 16 Maja 2012 :grin: ocet winny na sezon letni przygotowany (sałatki,przetwory) :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #966 Opublikowano 17 Maja 2012 :grin: Grażki danie :thumbsup: pierś z kurczaka,por, majonez.Por musi być cały pokryty majonezem. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #967 Opublikowano 18 Maja 2012 :grin: wędlinki na zlot dojrzewają :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #968 Opublikowano 20 Maja 2012 pokrzywka na herbatkę też będzie Witam Cię Grzesiek,czy do herbaty z pokrzywy dodajesz jeszcze jakieś zioła? My pijemy melisę,mięte i zieloną,a pokrzywy jeszcze nie próbowałem. Pozdrawiam. P.S. zrobiłem na kolacje pierś,por i majonez,mojej rodzinie bardzo smakowało :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oojarasoo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #969 Opublikowano 20 Maja 2012 Pan grzegorz to mistrz pełan szacun za całokształt :clap: Cytuj Kobieta nie musi umieć gotować ale mężczyzna musi dobrze zjeść!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #970 Opublikowano 20 Maja 2012 wowansw :grin: tak dodaję,melisę,miętę,lipę,skrzyp polny,rumianek, dzisiaj właśnie nazbierałem skrzyp polny,młode pędy malin. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #971 Opublikowano 20 Maja 2012 Grzegorz widzę że na warsztaty żielarskie niedługo będziemy się do Ciebie zapisywać :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #972 Opublikowano 20 Maja 2012 melisę,miętę,lipę,skrzyp polny,rumianek Dzięki,trzeba nazbierać i zrobić,Grzesiek masz jakieś proporcje czy jak zawsze na "oko" dajesz? Serdecznie pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #973 Opublikowano 21 Maja 2012 :grin: jak zawsze na oko,ile mam,co mam i kiedy nazbieram :grin: to suszę oczywiście w cieniu nie na słońcu.Teraz czekam na kwiat lipy.Część pokrzywa już jest gotowa,trzymam w papierowych torbach,reszta dosycha.Potem wszystko pomieszam.Jak wszystkie zioła będą gotowe to je wymieszam.Na razie pije to co obecnie nazbieram, suche i zielone. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #974 Opublikowano 21 Maja 2012 :grin: tak to wygląda np.dzisiejsze śniadanie;sałatka z młodych pędów rzodkiewki polana olejem lnianym,śniadanie popite naparem;pokrzywy,melisy,mięty,skrzypu.Rzodkiewka,szczypior,melisa,mięta zerwana przed chwila w ogrodzie.Takie to jest życie wieśniaka :sad: do teatru ,muzeum,kina nie chodzę bo go nie mam ale za to rekompensuję poprawienie samopoczucia dobrym i zdrowym jedzeniem.Właśnie przywiozłem mleko :thumbsup: ser i jogurt w trakcie zakwaszania. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #975 Opublikowano 21 Maja 2012 :grin: na obiad szczawiowa (szczaw polny) z jajkiem i jogurtem.Ziemniaki ugotowane w mundurkach i obsmażone. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/39/#findComment-218969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.