EL GREGOR Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1376 Opublikowano 11 Października 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1377 Opublikowano 11 Października 2012 Czyżbyś testował moją osobę pod kątem wymyślania nazw potraw ? :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1378 Opublikowano 11 Października 2012 wymyślania nazw potraw ? :grin:Może EL zupa dyniowa :rolleyes: :rolleyes: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1379 Opublikowano 11 Października 2012 Zbóju już wsadziłem na FB, ale będę pamiętał o tobie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1380 Opublikowano 11 Października 2012 :grin: Miro :grin:Ty wymyślaj nawy :grin: Ja będę wykonawcą :grin: Nieraz trudniej wymyślić oryginalną nazwę jak coś wykonać :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1381 Opublikowano 11 Października 2012 Ok. Tylko choć podaj skład potrawy... :grin: Nie wiedziałem dynia czy inne cudo. :grin:A nazwa już wymyślona, co można zobaczyć na FB. Ps. I bierzcie się do roboty, bo mi się nudzi i nie mam co wstawiać ..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1382 Opublikowano 11 Października 2012 :grin: Ja nie ziewam :grin: wczoraj zapeklowałem mięso 17 wędzenie,ser się odciska. Po południu wykopałem z ogrodu (w nocy ma być przymrozek) rozmaryn,miętę,tymianek,stoją teraz na parapecie w kuchni. Aloes i żyworódkę też zabrałem z ogrodu. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-242944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1383 Opublikowano 13 Października 2012 :grin: twaróg wiejski,olej lniany,siemię :thumbsup: Ser EL Gąsior teraz leży w solance 12h :grin: Wieczorem lub jutro na śniadanie degustacja :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1384 Opublikowano 13 Października 2012 Grzesiu podrzuciłbyś kawałek tego pysznego serka :thumbsup: :clap: Jestem pełna uznania dla twoich wyrobów :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1385 Opublikowano 13 Października 2012 makaron Grażka zrobiła z miesiąc temu (miał być do rosołu) :sad: oczywiście ochrzan był :grin:Szynka ma ponad miesiąc a ser z czerwca. :grin:...No ładnie... :shock: I komu się tu ''ochrzan'' należy... :grin: :wink: :grin: A na poważnie...to... :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1386 Opublikowano 13 Października 2012 Grzesiu, chociaż ja i uważam za swojego nauczyciela ciebie, bardziej prawidłowo tak ono i jestem, lecz nauczyć się u ciebie czemu to bardzo ciężko. Przygotowujesz szybciej czym czytam ... :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1387 Opublikowano 14 Października 2012 :grin: Placki z dyni + ser LE Gąsior :grin: :thumbsup: Poezja smaku :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1388 Opublikowano 14 Października 2012 El Gregora slicznie wygladaja te placki z dyni( takie to bymzjadla na sniadanie teraz). Wiesz ,ze ten rodzaj dyni ,ktory masz bardzo dobrze smakuje w pumpkin pie( u nas ciezko go dostac tylko w listopadzie i jest zdaje sie sprowadzany ze stanow). Jest bardzo dobry do slodkich wypiekow oraz do chleba, a dla urozmaicenia jesli bis kiedys probowal chleb dodaj pestki z niego. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1389 Opublikowano 16 Października 2012 Gregor, chciałam zameldować, że nasze mięsa uwędzone. Wprawdzie odbyło to się w końcu bez naszego udziału, ale cóż...Wędliny smaczne, jak dla nas trochę za słone, część wilgotna, część sucha, ale i tak zdecydowanie smaczniejsze niż te sklepowa :smile: Niestety kolega wszystko sparzył, więc nie wiem jak z mrożeniem, bo wyczytałam, że najlepiej jednak mrozić przed parzeniem...I drugie pytanie co z dojrzewaniem takich wędlin ? Czy można spróbować ? Czy do dojrzewania nadają się tylko te nieparzone ?Jedno jest pewne, następnym razem wędzimy sami, mam nadzieję, że mąż jednak dojrzeje do budowy wędzarni.I jeszcze jedno: jak najlepiej przechowywać te wędliny ?Mam nadzieję, że nie zamęczam :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1390 Opublikowano 16 Października 2012 :grin: gatita :grin: Do dojrzewania nie parzone. Do przechowania to najlepiej zamrozić :grin: Jak będziesz miała wędzarnie to krok po kroku CIĘ nauczymy wszystkiego :grin: Nie zamęczasz :grin: A koledze podziękuj za współpracę :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1391 Opublikowano 16 Października 2012 Te placki z dyni bardzo wyglądają smakowicie.Trzeba coś zmodyfikować ten specjał,może dodać kaszę manną lub bułkę tartą, oraz jeszcze twaróg.Zupa z dyni, którą gotuje żona ,jest dla mnie przysmakiem,zjadam 3 talerze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1392 Opublikowano 16 Października 2012 :grin: nestor zamiast twarogu lepiej dodaj ser typu feta :thumbsup: Dzisiaj po południu robiłem kiełbasy (wędzenie jutro) :grin: i nabrałem smaka na kiełbasę parzoną :grin: Pierwsze trzy zdjęcia po wyjęciu z wody :thumbsup: następne trzy po godzinie :thumbsup: Można śmiało wędzić w smaku OK :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1393 Opublikowano 17 Października 2012 Ale piękna kiełbaska :shock: :thumbsup: Dziękuję za odpowiedź :smile: Koledze już podziękowałam :???: Wędziliśmy tam 2 razy, pierwszy i ostatni :grin: Część wędlin powiesiłam w piwnicy i zastanawiam się czy lepiej nie przełożyć do lodówki ? W jakiej temperaturze będą w tej piwnicy bezpieczne ? Kurcze, muszę tam kupić termometr..., bo nawet nie wiem ile tam jest teraz stopni :blush: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1394 Opublikowano 17 Października 2012 Gatita ! czytam Twoje posty , przezywasz ten fakt , w sposob jaki El GREGOR komentuje wedzenie - jeszcze sie trzesies , a to przeciez poczatek i gra wstepna , odpowiedz EL GREGOR napisal , wyroby parzone zamrozic , wiec przechowywanie wedzonek , dojrzewanie po nastepnym wedzeniu , po zaplanowaniu wyrobów jakie bedziesz chciala zrobic , czyli teraz trzeba budowac wedzarnie lub przynajmniej kupic gotowa. Trzymam kciuki , przekonaj meza lub mu kup borniaka na najblizsza okazje ( rocznica slubu , urodziny , imieniny lub bez okazji w ramach okazywania uczuc ) moja zona tez byla entuzjastka ,ale przy myciu i sprzatani po przygotowywaniu wyrobów entuzjazm opadl ustapil miejsca racjonalizmowi.Pozwodzenia :clap: :grin: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1395 Opublikowano 17 Października 2012 :grin: Dzisiejsze wędzenie :grin: super pogoda :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1396 Opublikowano 17 Października 2012 Czy mogę dostac przepis? Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1397 Opublikowano 17 Października 2012 Ech Grzesiu... jak zwykle dajesz czadu... a ja dziś zapeklowałem Twoją solą ścinki na ścinkową, za tydzień.... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1398 Opublikowano 17 Października 2012 :grin: jacinto gdzie trzymasz i czy przykryłeś ścinki słoniną :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1399 Opublikowano 17 Października 2012 OO kolega coś świeżo uwedził fajne barwy wędlin jakie drzewo użyłeś kolorek znakomity Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1400 Opublikowano 17 Października 2012 :grin: od kilku lat tylko sezonowany dąb :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/56/#findComment-243874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.