paolodoro Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1426 Opublikowano 25 Października 2012 EL GREGOR, Grzesiu wspaniale wygląda i zapewne smakuje wybornie ,następnym razem dodaj kilka fasolek szparagowych :grin: dodam od siebie :grin: przykryłbym tą brukselkę sosem beszamelowym :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1427 Opublikowano 25 Października 2012 :grin: Pawełku następnym razem będzie z sosem beszamelowym :grin: Na jutro szykuję naleśniki z burakiem liściowym,masłem,czosnkiem, i ricotta (powinno być z serkiem mascarpone ) ale mam tyle ricotty i spróbuje z nią. Naleśniki usmażone i liście ugotowane-odsączone. :grin: jak będzie mało to dodam szpinaku. Może jeszcze coś dodam (boczek usmażony na chrupko) :grin: :thumbsup: Ma ktoś jakiś pomysł z naleśnikami liściowymi (czas do jutra 13h). Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1428 Opublikowano 25 Października 2012 El Gregor, mozesz na patelni zeszklic troche cebuli,jesli jest juz gotowa daj czosnek i na to wlasnie daj pbgotowane liscie buraczane( lub z dodatkiem szpinaku) wtedy dobrze odejdzie wilgoc z nich. Taka mieszanke dodaj do ricotty i wiadomoprzyprawy. Dodaj tez odrobine chili, albo pokruszonej suchej papryki slodkiej. Daje to specyficzny smak( tylko nie takiej sproszkowanej).Pozawinieciu w nalesniki tej mieszanki mozesz tezto zapiec w piekarniku, jednka nie dawaj duzo zoltego sera, jesli juz dajesz to pomieszaj ja najpierw z bulka tarta, wtedy utworzy sie chrupiaca skorka. Lub eventualnie potraktuj te nalesniki jak krokiety i zawiniete zamocz w resztce ciasta nalesnikowego i nastepnie w bulce tartej, noi na patelnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1429 Opublikowano 26 Października 2012 :grin: ANNAM napisała przepis i tak wykonałem do momentu dodania papryki(danie wyszło lekko ostre). :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1430 Opublikowano 26 Października 2012 Bardzo ladnie wyglada,a wiemze u was nie jest popularne towarzywo. Co do papryki ostrej lub chili to trzeba lubiec( umnie juz poja piecioletnia gwiazda zajada sie daniami z chili) jednak odrobina dodana tutaj na pewno tez podnosci smak. EL GREGOR, zawsze jestem zachwycona twoimi pomyslami. :thumbsup: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1431 Opublikowano 27 Października 2012 :grin: Dzisiaj wieczorem zakończenie sezonu motocyklowego mojego klubu :grin: Wczoraj zakupiłem karkówkę,boczek i słoninę (część karkówki i boczku od razu zapeklowałem). Z reszty dzisiaj przygotowałem moją wersie mielonego mięsa na grilla. :grin: Jeszcze trzeba pokroić wędzonki i kowboje na koń :grin: [ Dodano: Sob 27 Paź, 2012 14:30 ]:grin: dzisiaj zrobiłem ser ze świeżym rozmarynem (Sasza jak byś oglądał te zdjęcia to tak powinien wyglądać ser dobrze obsuszony przed włożeniem do formy) :grin: teraz po godzinie zdjąłem gazę :grin: http://images39.fotosik.pl/1809/4bfedeb9cc5a147amed.jpg http://images49.fotosik.pl/1669/6efb8f16fc675dc7med.jpg http://images44.fotosik.pl/465/2944b8448cad8765med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1432 Opublikowano 28 Października 2012 :grin: wymyśliłem takie wieszanie wędlin na drzwiach lodówki :grin: Już teraz to będzie nie potrzebne bo idzie ochłodzenie,temperatura w garażu powoli spada. :grin: Wędliny z ostatniego wędzenia.Pierwsza degustacja kiełbasy i szynki. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1433 Opublikowano 28 Października 2012 EL GREGOR, wesołku jeden :grin: wieszanie wieszaniem , ale na te temperatury to ja od dawna czekam :thumbsup: , a wyroby są smaczniusie :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1434 Opublikowano 28 Października 2012 :grin: sezon zakończony :sad: czekamy na rozpoczęcie sezonu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1435 Opublikowano 28 Października 2012 Sorry Gregory - moje pierwsze wrażenie to stół udekorowany za tych , co wiraż był ich ostatnim . Takie jakieś "sentymenta" weszły we mnie przed Wszystkich Świętami . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1436 Opublikowano 28 Października 2012 EL GREGOR :clap: :clap: kawał dobrej i smacznej roboty. Kiedy rozpoczęcie zapisów do klubu? :grin: Dla samego chociaż jedzenia warto zrobić prawko na motocykl. :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1437 Opublikowano 28 Października 2012 Zaraz wsiadam na Goldaska i lece na Bartoszyce Lewa W Góre http://emotikona.pl/emotikony/pic/skuter.gif Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1438 Opublikowano 28 Października 2012 perfekcyjnie to zorganizowane Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1439 Opublikowano 29 Października 2012 Ale smakowite stoły :thumbsup: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1440 Opublikowano 29 Października 2012 :grin: ser z rozmarynem przechodzi do fazy dojrzewania :grin: w następnym tygodniu zrobię z kozieradką :grin: Sery w siatkach ociekają,kiełbasa zrobiona ,zaraz idę wiązać szynki :grin: Szynki z ostatniego wędzenia i czekające do wędzenia :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1441 Opublikowano 29 Października 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campus1 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1442 Opublikowano 30 Października 2012 Grzegorz szacun za wyroby.Szybkie pytanie czy boczki po wędzeniu sparzasz w wodzie?Bo kiełbase ścinkową parzysz chyba zawsze?Pozdrawiam Cytuj Nowicjusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1443 Opublikowano 30 Października 2012 campus 1 boczków nie sparzam a kiełbasy ścinkowej jak ma dojrzewać to nie parzę.Chyba kilka razy sparzyłem po 1 szt. tak z ciekawości jak będzie wyglądała i smakowała. Właśnie teraz trwa osuszanie wyrobów. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1444 Opublikowano 30 Października 2012 :grin: już jest ciemno :grin: powoli trzeba się zwijać :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1445 Opublikowano 31 Października 2012 Gregor masz jakieś konkretne, receptury, temperatury oraz czas wędzenia Twoich wędzoneczek ? Prosiłbym o podzielenie się wiedzą bo smakowicie wyglądają. Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-247042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1446 Opublikowano 31 Października 2012 :grin: Tak jak napisał Krzyś doświadczenie,brak u mnie receptur,temperatur bo wędzę na kolor a termometrem jest moja dłoń kładziona na kiju do wędzenia na którym wiszą wędzonki.Czas wędzenia zależy od pory roku i czasu na wędzenie (jak brakuje to podwyższam tem. a jak jest fajna pogoda to przedłużam). A jaka konkretnie wiedza CIĘ interesuje to postaram się podzielić. :grin: Jaką masz wędzarnię i jak peklujesz mięso. :question: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-247102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1447 Opublikowano 1 Listopada 2012 :grin: udka kurczaka, karkówka, warzywa, pieczone w piekarniku,podane z risotto :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-247239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1448 Opublikowano 2 Listopada 2012 :grin: szynki (druga parzona) i ser z ostatniego wędzenia :grin: Kiełbasa u góry zdjęcia z dzika (robił kolega) obie mają dwa tygodnie :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-247328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1449 Opublikowano 4 Listopada 2012 :grin: ser z rozmarynem nabiera fajnej skórki :grin: W EL Gąsiorze po ponad miesięcznym zapakowaniu próżniowo zaszło ciekawe zjawisko :shock: stał się serem smarownym. :thumbsup: W smaki i zapachu jest wszystko OK. Problem jest tylko w krojeniu na plasterki :grin: W tym tygodniu muszę powtórzyć wyrób i czekać ponad miesiąc czy nastąpi takie same zjawisko. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-247693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1450 Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam, jeżeli możesz się podzielić swoim doświadczeniem to zdradz jak przygotowujeszmięso na wędzonki tz jaką zalewę stosujesz do szynek boczków itp. oraz jak przygotowujeszmięso na kiełbasy.Wiem że to jest temat b. obszerny, ale może przy prezentacji swoich następnych wyrobów podasz skrótowo swój przepis.Na pewno zyskasz grono swoich"czytelników" a niedoświadczeni zadymiacze będą tak jak ja bardzo Ci wdzięczni.Przy okazji dziękuję za przepis na "pomaczkę" którą to rozpropagowałem wśród swoichznajomych.Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-247696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.