EL GREGOR Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1426 Opublikowano 22 Października 2012 :grin: wczoraj z Grażką byliśmy na grzybach :sad: Grażka znalazła tylko jednego kozaka (a plany były wielkie). Takiego grzybobrania nie pamiętam. Zbiory nędzne to i obiad cienki :grin:(kara musi być) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1427 Opublikowano 22 Października 2012 Zbiory nędzne to i obiad cienki (kara musi być) EL GREGOR to ja bym tez chciala byc tak pokarana :thumbsup: Jakzawsze :clap: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1428 Opublikowano 22 Października 2012 ja to miałem cienką kolacje ziemniaki z parnika i zsiadłe mleko, twoje to smakołyki Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1429 Opublikowano 23 Października 2012 :grin: trzeba zużywać pory bo idzie przymrozek (zupa z przewagą pora) :grin: Risotto z dynią :thumbsup: bardzo pyszne danie-polecam,godzina roboty. :grin: Teraz jadłem na zimno-pychota. :grin: :thumbsup: [ Dodano: Wto 23 Paź, 2012 18:04 ]:grin: http://images48.fotosik.pl/459/1afbfcae93ec930cmed.jpg http://images37.fotosik.pl/1825/50aa7b85495b0e78med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1430 Opublikowano 23 Października 2012 Please o krótki przepisik ... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1431 Opublikowano 23 Października 2012 :grin: Mirku :grin: produkty na oko bez konkretnej ilości,1 kostka warzywna i do tego wrząca woda (gdzieś koło litra,rozpuściłem kostkę w szklance i potem z czajnika tylko sukcesywnie dolewałem wodę gdyż ryż ją wchłaniał,oczywiście często mieszałem)a resztę widać na zdjęciach jak praca postępowała :grin: Zaczynamy od podsmażenia cebuli i czosnku,wsypuję ryż i mieszam,dolewam,, wywar,, lepszy był by naturalny ale jestem za leniwy :grin: Podsmażam paprykę a następnie lekko dynię.Jak ryż jest już prawie gotowy to dodaję paprykę i dynię,kontroluję gęstość dania po przez dodawanie malej ilości wody(wywaru) :grin:Na końcu doprawiam pieprzem i solą :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1432 Opublikowano 23 Października 2012 I o to chodziło .... dziękuje. Ps. Teraz widzę że dodałeś drugie danie i to jest przepis do II, a do I-go ...Please. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1433 Opublikowano 23 Października 2012 :grin: gotowałem żeberka 1,5h,marchew i ziemniaki (4szt.) starłem na tarce do buraków.por pokroiłem 2-3mm i gotowałem jeszcze z 15min. Zupa wyszła dobra :grin: jutro obiorę żeberka i zmiksuję całość, wyjdzie zupa-krem. :grin: Ale Mirku mnie męczysz :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1434 Opublikowano 23 Października 2012 Męczę Ciebie bo mnie męczą na FB o przepisy :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1435 Opublikowano 24 Października 2012 :grin: risotto zostało z wczorajszego dnia :thumbsup: dzisiaj trochę danie podrasowałem,dodałem żeberka z wczorajszej zupy i ser EL Gąsior. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg7 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1436 Opublikowano 24 Października 2012 risotto, jakie by, nie było, jest be Alle, zupa porowa jest piękna !!!! Yes, Yes, Yes Odrobina czosnku i jest moja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1437 Opublikowano 25 Października 2012 :grin: danie sezonowe,,brukselka po wiejsku,, :thumbsup: Gotowałem 10min + sól do smaku,przesmażona (zeszklone) cebula,papryka,imbir,ostra papryczka i czosnek(przyprawy sól i pieprz). Na drugiej patelni (sucha) lekko smażona bułka tarta na słomkowy kolor i dodane masło (dwie łyżki). Przełożenie do tej patelni co jest bułka tarta z masłem brukselki i zawartość drugiej patelni(wymieszanie składników. Przełożyłem do brytfanny i piekłem 20min. po tym czasie starłem ser EL Gąsior i jeszcze zapiekłem 5 min.(piekarnik był nastawiony na 180*C) To jest mój pomysł może znacie jeszcze ciekawe dania z brukselki. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1438 Opublikowano 25 Października 2012 :thumbsup: :clap: Ja i mój syn uwielbiamy brukselkę...,ale robię zupkę jarzynową z grysikiem i śmietaną lub tylko blanszuję i na patelnie z masłem i bułką tartą... :thumbsup: :grin: Przepis na pewno wypróbuję... Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1439 Opublikowano 25 Października 2012 EL GREGOR, Grzesiu wspaniale wygląda i zapewne smakuje wybornie ,następnym razem dodaj kilka fasolek szparagowych :grin: dodam od siebie :grin: przykryłbym tą brukselkę sosem beszamelowym :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1440 Opublikowano 25 Października 2012 :grin: Pawełku następnym razem będzie z sosem beszamelowym :grin: Na jutro szykuję naleśniki z burakiem liściowym,masłem,czosnkiem, i ricotta (powinno być z serkiem mascarpone ) ale mam tyle ricotty i spróbuje z nią. Naleśniki usmażone i liście ugotowane-odsączone. :grin: jak będzie mało to dodam szpinaku. Może jeszcze coś dodam (boczek usmażony na chrupko) :grin: :thumbsup: Ma ktoś jakiś pomysł z naleśnikami liściowymi (czas do jutra 13h). Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1441 Opublikowano 25 Października 2012 El Gregor, mozesz na patelni zeszklic troche cebuli,jesli jest juz gotowa daj czosnek i na to wlasnie daj pbgotowane liscie buraczane( lub z dodatkiem szpinaku) wtedy dobrze odejdzie wilgoc z nich. Taka mieszanke dodaj do ricotty i wiadomoprzyprawy. Dodaj tez odrobine chili, albo pokruszonej suchej papryki slodkiej. Daje to specyficzny smak( tylko nie takiej sproszkowanej).Pozawinieciu w nalesniki tej mieszanki mozesz tezto zapiec w piekarniku, jednka nie dawaj duzo zoltego sera, jesli juz dajesz to pomieszaj ja najpierw z bulka tarta, wtedy utworzy sie chrupiaca skorka. Lub eventualnie potraktuj te nalesniki jak krokiety i zawiniete zamocz w resztce ciasta nalesnikowego i nastepnie w bulce tartej, noi na patelnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1442 Opublikowano 26 Października 2012 :grin: ANNAM napisała przepis i tak wykonałem do momentu dodania papryki(danie wyszło lekko ostre). :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1443 Opublikowano 26 Października 2012 Bardzo ladnie wyglada,a wiemze u was nie jest popularne towarzywo. Co do papryki ostrej lub chili to trzeba lubiec( umnie juz poja piecioletnia gwiazda zajada sie daniami z chili) jednak odrobina dodana tutaj na pewno tez podnosci smak. EL GREGOR, zawsze jestem zachwycona twoimi pomyslami. :thumbsup: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-245997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1444 Opublikowano 27 Października 2012 :grin: Dzisiaj wieczorem zakończenie sezonu motocyklowego mojego klubu :grin: Wczoraj zakupiłem karkówkę,boczek i słoninę (część karkówki i boczku od razu zapeklowałem). Z reszty dzisiaj przygotowałem moją wersie mielonego mięsa na grilla. :grin: Jeszcze trzeba pokroić wędzonki i kowboje na koń :grin: [ Dodano: Sob 27 Paź, 2012 14:30 ]:grin: dzisiaj zrobiłem ser ze świeżym rozmarynem (Sasza jak byś oglądał te zdjęcia to tak powinien wyglądać ser dobrze obsuszony przed włożeniem do formy) :grin: teraz po godzinie zdjąłem gazę :grin: http://images39.fotosik.pl/1809/4bfedeb9cc5a147amed.jpg http://images49.fotosik.pl/1669/6efb8f16fc675dc7med.jpg http://images44.fotosik.pl/465/2944b8448cad8765med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1445 Opublikowano 28 Października 2012 :grin: wymyśliłem takie wieszanie wędlin na drzwiach lodówki :grin: Już teraz to będzie nie potrzebne bo idzie ochłodzenie,temperatura w garażu powoli spada. :grin: Wędliny z ostatniego wędzenia.Pierwsza degustacja kiełbasy i szynki. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1446 Opublikowano 28 Października 2012 EL GREGOR, wesołku jeden :grin: wieszanie wieszaniem , ale na te temperatury to ja od dawna czekam :thumbsup: , a wyroby są smaczniusie :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1447 Opublikowano 28 Października 2012 :grin: sezon zakończony :sad: czekamy na rozpoczęcie sezonu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1448 Opublikowano 28 Października 2012 Sorry Gregory - moje pierwsze wrażenie to stół udekorowany za tych , co wiraż był ich ostatnim . Takie jakieś "sentymenta" weszły we mnie przed Wszystkich Świętami . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1449 Opublikowano 28 Października 2012 EL GREGOR :clap: :clap: kawał dobrej i smacznej roboty. Kiedy rozpoczęcie zapisów do klubu? :grin: Dla samego chociaż jedzenia warto zrobić prawko na motocykl. :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1450 Opublikowano 28 Października 2012 Zaraz wsiadam na Goldaska i lece na Bartoszyce Lewa W Góre http://emotikona.pl/emotikony/pic/skuter.gif Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/58/#findComment-246521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.