Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

premiera wędzarni

Witam Cię Grzesiek,chyba jesteś zadowolony z nowej wędzarni :grin: A daszkiem nie przykrywałeś wędzarni? Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199321
Udostępnij na innych stronach

:clap: :thumbsup: :clap: Super wędlinki!!!! A jaki pomysłowy i naturalny ''wieszak'' :wink: :grin:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199332
Udostępnij na innych stronach

:grin: ostatnio jak robiłem sery :grin: zakwasiłem serwatkę 90*C ale już ricotty nie robiłem,zlałem serwatkę a została taka zawiesina.Grażka zamiast wody lub mleka to dodaje do naleśników :thumbsup: są bardzo pulchne i smaczne. :grin: Dzisiaj zrobiła ze szpinakiem,czosnkiem na maśle. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199658
Udostępnij na innych stronach

:grin: Peklowałem dzisiaj mięso na kiełbasy :grin: nabrałem smaka na pieczoną szynkę z warzywami :grin:wykroiłem kawałek szynki i po zabiegu :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200139
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, Przejrzałem dzisiaj od pierwszej strony wyroby super ,ja swoją wędzarkę dokończę wiosną i pewnie będę dymił jak wy wszyscy . Pozdro dla wszystkich Marek z Katarzynki k. Bełchatowa :clap: :thumbsup:
mundek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200211
Udostępnij na innych stronach

:grin: w garażu 0*C to musiałem wczoraj mięso przestawić do lodówki 4*C :grin: jutro od rana robię kiełbasy 3-4 gatunki :grin: w piątek wędzenie, zapowiadają -20*C w tak niskiej temperaturze jeszcze nie wędziłem,może ale nie pamiętam :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200420
Udostępnij na innych stronach

w piątek wędzenie, zapowiadają -20*C w tak niskiej temperaturze jeszcze nie wędziłem,może ale nie pamiętam

grzesiu, naleweczkę przygotuj i ciepłe kalesony :) z doświadczenia wiem, że extremalne warunki to fajne wędzonki... :) Powodzenia :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200457
Udostępnij na innych stronach

:grin: tak :grin: lodówkę mam w garażu,stara ZZSR Mińsk niezawodna tyle lat.Śniadanko zjedzone trzeba brać się za robotę.Mam zamiar zrobić ścinkowa,mięso to samo co do ścinkowej zapakować do cienkiego jelita,kabanosy,wiejską i jeszcze z ciekawości ten farsz z wiejskiej do kilku słoików.Wstawię do piekarnika 100*C 1h i jutro powtórka. :grin: Jak zamierzyłem to tak zrobię :grin: Jest teraz -22*C :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200478
Udostępnij na innych stronach

:grin: w garażu 0*C to musiałem wczoraj mięso przestawić do lodówki 4*C :grin: jutro od rana robię kiełbasy 3-4 gatunki :grin: w piątek wędzenie, zapowiadają -20*C w tak niskiej temperaturze jeszcze nie wędziłem,może ale nie pamiętam :grin:

 

Ja mam w garażu ok 5 stopni i lodówki jeszcze nie musiałem odpalać. I też na jutro mam zaplanowane wędzenie. Właśnie myślę skąd tu kufajkę wytrzasnąć. Rano u mnie było minus 20 teraz minus 15. Będzie zimno ale i tak wolę taki mróz niż deszcz, chlapę i błoto. :lol:

ZIGO
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200498
Udostępnij na innych stronach

:grin: po zabiegu :grin: najgorzej nie lubię mycia sprzętu.Jeszcze dzisiaj po20 muszę jechać do rzezni po mięso,które jutro przed wędzeniem trzeba zapeklować na kurs do Łaz. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200505
Udostępnij na innych stronach

:grin: Jest teraz -22*C,zaraz idę zapeklować mięso na kurs.10 rozpalę wędzarnie :grin: jak nie zmarznę to na koniec uwędzę serki. :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200598
Udostępnij na innych stronach

Witam Grzegorzu,

Serki wygladaja swietnie, choc ten farsz w sloikach bardzo mnie itryguje :grin: napisz koniecznie jak wyszlo gdy bedzie gotowy.

Ja tez zaraz odpalam wedzarnie coby sie wygrzala, u mnie -15,5*C, ale co tam cieple skarpetki, kurtka, nalewka z pigwy do piersiowki i dam rade. Wytrwalosci zycze na tym mrozie. Pozdrawiam Mateusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200599
Udostępnij na innych stronach

Masakra ale zimno, minus 20 ale już w palenisku się pali. Pewnie z godzinkę zejdzie zanim się wędzarka nagrzeje. A na rozgrzanie siebie może jakaś herbatka z prądem........

A wędzonki obsychają:

ZIGO
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200602
Udostępnij na innych stronach

No Grzesiu :grin: -22 masakra bez książki będzie ciężko :lol: pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200610
Udostępnij na innych stronach

To i ja się pochwalę wczorajszym urobkiem. Do mistrza Grzegorza jeszcze trochę brakuje ale coś tam już wychodzi :grin: . Nawet syberyjski mróz nam nie straszny, wyroby wyszły :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: .

Szyneczki już sparzone, poledwica ala łososiowa:

ZIGO
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200780
Udostępnij na innych stronach

:grin: wędzonki odpoczęły :thumbsup: degustacja, wczorajsza kolacja :grin: na dzisiejsze śniadanie kiełbasa słoikowa :thumbsup: kiełbasa ścinkowa w cienkim jelicie już dojrzewa :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200928
Udostępnij na innych stronach

wędzonki odpoczęły

Jak zawsze jest na co popatrzyć :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Grzesiek a w cienkim jelicie ma bardziej czerwony kolor,zmieniałeś drzewo czy to tylko na zdjęciu tak wyszło?
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200983
Udostępnij na innych stronach

:grin: przyniosłem parkę do domu i powiesiłem w kuchni na jeden dzień i złapała taki kolor,już wisi w piwnicy.Tą parkę przywiozę do Łaz,tam będzie pierwsza degustacja.Ale jest mała różnica w kolorze od wiszącej w piwnicy.Teraz już ścinkową będę robił w cienkim jelicie :grin: 10 dni i już jadalna (tak myślę) a w osłonkach białkowych około 30 dni :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-201021
Udostępnij na innych stronach

:grin: .Tą parkę przywiozę do Łaz,tam będzie pierwsza degustacja. :grin:

No, niecałe 5 dni i posmakuję, hehe, wygląda :thumbsup: :thumbsup:

Juz się nie moge doczekać.........

ZIGO
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-201026
Udostępnij na innych stronach

Teraz już ścinkową będę robił w cienkim jelicie

Witam,robiłem ścinkową w cienkim jelicie i mi też bardziej smakuje,ale w osłonkach ma też swój smak :thumbsup:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-201096
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.