Henio Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ładnie Ci się Grzesiu buty uwędziły. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 28 Stycznia 2012 premiera wędzarni Witam Cię Grzesiek,chyba jesteś zadowolony z nowej wędzarni :grin: A daszkiem nie przykrywałeś wędzarni? Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 28 Stycznia 2012 :clap: :thumbsup: :clap: Super wędlinki!!!! A jaki pomysłowy i naturalny ''wieszak'' :wink: :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 29 Stycznia 2012 :grin: ostatnio jak robiłem sery :grin: zakwasiłem serwatkę 90*C ale już ricotty nie robiłem,zlałem serwatkę a została taka zawiesina.Grażka zamiast wody lub mleka to dodaje do naleśników :thumbsup: są bardzo pulchne i smaczne. :grin: Dzisiaj zrobiła ze szpinakiem,czosnkiem na maśle. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-199658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 31 Stycznia 2012 :grin: Peklowałem dzisiaj mięso na kiełbasy :grin: nabrałem smaka na pieczoną szynkę z warzywami :grin:wykroiłem kawałek szynki i po zabiegu :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 31 Stycznia 2012 grzegorz565, Przejrzałem dzisiaj od pierwszej strony wyroby super ,ja swoją wędzarkę dokończę wiosną i pewnie będę dymił jak wy wszyscy . Pozdro dla wszystkich Marek z Katarzynki k. Bełchatowa :clap: :thumbsup: Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 1 Lutego 2012 :grin: w garażu 0*C to musiałem wczoraj mięso przestawić do lodówki 4*C :grin: jutro od rana robię kiełbasy 3-4 gatunki :grin: w piątek wędzenie, zapowiadają -20*C w tak niskiej temperaturze jeszcze nie wędziłem,może ale nie pamiętam :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 1 Lutego 2012 Czy przy wędzeniu uznajesz zasadę, że im więcej dymu tym lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 1 Lutego 2012 w piątek wędzenie, zapowiadają -20*C w tak niskiej temperaturze jeszcze nie wędziłem,może ale nie pamiętamgrzesiu, naleweczkę przygotuj i ciepłe kalesony z doświadczenia wiem, że extremalne warunki to fajne wędzonki... Powodzenia Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 2 Lutego 2012 :grin: tak :grin: lodówkę mam w garażu,stara ZZSR Mińsk niezawodna tyle lat.Śniadanko zjedzone trzeba brać się za robotę.Mam zamiar zrobić ścinkowa,mięso to samo co do ścinkowej zapakować do cienkiego jelita,kabanosy,wiejską i jeszcze z ciekawości ten farsz z wiejskiej do kilku słoików.Wstawię do piekarnika 100*C 1h i jutro powtórka. :grin: Jak zamierzyłem to tak zrobię :grin: Jest teraz -22*C :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 2 Lutego 2012 :grin: w garażu 0*C to musiałem wczoraj mięso przestawić do lodówki 4*C :grin: jutro od rana robię kiełbasy 3-4 gatunki :grin: w piątek wędzenie, zapowiadają -20*C w tak niskiej temperaturze jeszcze nie wędziłem,może ale nie pamiętam :grin: Ja mam w garażu ok 5 stopni i lodówki jeszcze nie musiałem odpalać. I też na jutro mam zaplanowane wędzenie. Właśnie myślę skąd tu kufajkę wytrzasnąć. Rano u mnie było minus 20 teraz minus 15. Będzie zimno ale i tak wolę taki mróz niż deszcz, chlapę i błoto. :lol: Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 2 Lutego 2012 :grin: po zabiegu :grin: najgorzej nie lubię mycia sprzętu.Jeszcze dzisiaj po20 muszę jechać do rzezni po mięso,które jutro przed wędzeniem trzeba zapeklować na kurs do Łaz. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 3 Lutego 2012 :grin: Jest teraz -22*C,zaraz idę zapeklować mięso na kurs.10 rozpalę wędzarnie :grin: jak nie zmarznę to na koniec uwędzę serki. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakanazva Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam Grzegorzu,Serki wygladaja swietnie, choc ten farsz w sloikach bardzo mnie itryguje :grin: napisz koniecznie jak wyszlo gdy bedzie gotowy.Ja tez zaraz odpalam wedzarnie coby sie wygrzala, u mnie -15,5*C, ale co tam cieple skarpetki, kurtka, nalewka z pigwy do piersiowki i dam rade. Wytrwalosci zycze na tym mrozie. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 3 Lutego 2012 Masakra ale zimno, minus 20 ale już w palenisku się pali. Pewnie z godzinkę zejdzie zanim się wędzarka nagrzeje. A na rozgrzanie siebie może jakaś herbatka z prądem........ A wędzonki obsychają: Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 3 Lutego 2012 No Grzesiu :grin: -22 masakra bez książki będzie ciężko :lol: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 3 Lutego 2012 :grin: myślałem,że będzie gorzej :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 3 Lutego 2012 Nic dodać nic ująć ....pełen profesjonalizm :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 4 Lutego 2012 To i ja się pochwalę wczorajszym urobkiem. Do mistrza Grzegorza jeszcze trochę brakuje ale coś tam już wychodzi :grin: . Nawet syberyjski mróz nam nie straszny, wyroby wyszły :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: . Szyneczki już sparzone, poledwica ala łososiowa: Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 4 Lutego 2012 :grin: zigo :clap: nie coś tam już wychodzi, tylko:thumbsup: bardzo ładnie uwędzone :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 5 Lutego 2012 :grin: wędzonki odpoczęły :thumbsup: degustacja, wczorajsza kolacja :grin: na dzisiejsze śniadanie kiełbasa słoikowa :thumbsup: kiełbasa ścinkowa w cienkim jelicie już dojrzewa :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 5 Lutego 2012 wędzonki odpoczęły Jak zawsze jest na co popatrzyć :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Grzesiek a w cienkim jelicie ma bardziej czerwony kolor,zmieniałeś drzewo czy to tylko na zdjęciu tak wyszło? Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-200983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 5 Lutego 2012 :grin: przyniosłem parkę do domu i powiesiłem w kuchni na jeden dzień i złapała taki kolor,już wisi w piwnicy.Tą parkę przywiozę do Łaz,tam będzie pierwsza degustacja.Ale jest mała różnica w kolorze od wiszącej w piwnicy.Teraz już ścinkową będę robił w cienkim jelicie :grin: 10 dni i już jadalna (tak myślę) a w osłonkach białkowych około 30 dni :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-201021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 5 Lutego 2012 :grin: .Tą parkę przywiozę do Łaz,tam będzie pierwsza degustacja. :grin: No, niecałe 5 dni i posmakuję, hehe, wygląda :thumbsup: :thumbsup: Juz się nie moge doczekać......... Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-201026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 6 Lutego 2012 Teraz już ścinkową będę robił w cienkim jelicie Witam,robiłem ścinkową w cienkim jelicie i mi też bardziej smakuje,ale w osłonkach ma też swój smak :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/26/#findComment-201096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.