Mirek240954 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1651 Opublikowano 13 Lutego 2013 Porownaj pare zdjec z innych stron a dojdziesz do wniosku, ze nie wszystkie sa takie piekne i kolorowe (zdjecia z jednej sesji) . Mimo wszystko jestem pelen podziwu dla wyrobow EL GREGORA. Pozdrawiam. [ Dodano: Czw 14 Lut, 2013 00:37 ]np. str. 108. :rolleyes: [ Dodano: Czw 14 Lut, 2013 01:16 ]a tak na marginesie, myslalem ze to forum jest by sie dzielic swoimi wiadomosciami a nie popisywac swoimi zdjeciami . Jest pare osob na tyn forum ktore faktycznie pomagaja, alle jest tez wiele, ktore tylko siebie promuja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1652 Opublikowano 14 Lutego 2013 Mirek240954, po co jest to forum to my doskonale wiemy.Proponuję zabrać się za robienie wędzonek i wklejanie fotek :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1653 Opublikowano 14 Lutego 2013 Mirek240954, zdjęcia ,zdjęciami . Widziałem wędzonki na "żywo" , gwarantuje za kolory. O smaku już nie wspomnę. Pozdrawiam Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1654 Opublikowano 14 Lutego 2013 :grin: Marku z cyferkami zdradzę Ci tajemnicę :grin: jedne są robione z lampą błyskową a inne bez. Tylko nikomu o tym nie mów. :grin: A co się tyczy str.108 :grin: to poczytaj,że ta szynka na zdjęciu była robiona rok temu i leżała zamrożona. :grin: Zapraszam dzisiaj do mnie,właśnie w tej chwili wędliny są w trakcie osuszania i dam Ci lekcję wędzenia. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1655 Opublikowano 14 Lutego 2013 EL Gregoro, Nie przejmuj się zawsze znajda się malkontenci Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1656 Opublikowano 14 Lutego 2013 :grin: kotunia :grin: takie teksty tylko mnie rozbawiają :lol: Jestem w trakcie robienia nowego ,,bochenka,,sera (wyższy ). :grin: Wczoraj wymieniłem wędliny na wędzone pstrągi :grin: :thumbsup: zrobiłem pastę z cebulą i oczywiście z własnym majonezem. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1657 Opublikowano 14 Lutego 2013 :grin: po zabiegu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1658 Opublikowano 14 Lutego 2013 Piekne zdjecia a wyroby smakowicie wygladaja i chyba podobnie smakuja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1659 Opublikowano 14 Lutego 2013 Grzegorz, ty w przepięknej kondycji! Odpoczynek poszedł na korzyść, za tobą nie nadążyć! Brawo! :clap: Prawdziwemu człowiekowi sztuki Adobe Photoshop nie potrzebny, ta i kiedyś jemu jego opanowywać :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1660 Opublikowano 14 Lutego 2013 EL GREGOR Pogadaliście a ja dalej nic nie wiem peklujesz na sucho czy posypujesz przyprawami przed wędzeniem .Jakie drewno , na koniec podpiekasz? Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1661 Opublikowano 14 Lutego 2013 Mirek240954, zdjęcia ,zdjęciami . Widziałem wędzonki na "żywo" , gwarantuje za kolory. O smaku już nie wspomnę.Ja też :grin: :thumbsup: Pogadaliście a ja dalej nic nie wiem peklujesz na sucho czy posypujesz przyprawami przed wędzeniem . Jakie drewno , na koniec podpiekasz?Mirekr134a, zadaj sobie trochę trudu poczytaj temat kolegi Grzesia tam masz wszystko opisane i pokazane . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1662 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zapraszam dzisiaj do mnie,właśnie w tej chwili wędliny są w trakcie osuszania i dam Ci lekcję wędzeniaDzieki za ironiczne zaproszenie. Lekcji nie potrzebuje bo robie to nie gorzej niz Ty, ale chetnie bym sprobowal. [ Dodano: Czw 14 Lut, 2013 23:18 ]oto przykladhttp://imageshack.us/photo/my-images/716/samsung025.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/203/samsung041.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/593/samsung062.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/534/samsung105.jpg/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1663 Opublikowano 14 Lutego 2013 Tak arogancka wypowiedz wobec propozycji ( słusznej z resztą ) Koleżanki Kaszubki33 , tylko pogrąża ''początkującego''.... :rolleyes: Owszem - wyroby ładne , ale ...człowiek się uczy cale życie ... nieprawdaż ... Pozdrawiam. Ps. Po co się powtarzać , jak jest już szczegółowo opisane :rolleyes: :question: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1664 Opublikowano 15 Lutego 2013 tylko pogrąża ''początkującego''co to znaczy ,poczatkujacy wedzi juz 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1665 Opublikowano 15 Lutego 2013 Mirek240954, vco to jest za wyrób na ostatnim zdjęciu http://imageshack.us/photo/my-images/534/samsung105.jpg/ , czy to jest jakis lokalny duński przysmak ? ,czy poprostu czarny salceson . Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1666 Opublikowano 15 Lutego 2013 :grin: MIRKI z cyferkami :grin: Zacznę od Tego z więcej cyferek :grin: gratuluję wyrobów :thumbsup: bardzo apetycznie wyglądaj i na pewno tak smakują :grin: :thumbsup: :clap: Zapraszam na zlot W-M w maju tam z przyjemnością CIĘ poczęstuję i chętnie wypiję wódeczki :grin: Teraz odpowiedz dla mniejszych cyferek :grin: Pekluję na sucho daję około 26-30g mieszanki peklującej na 1kg mięsa ta ilość zależy od wielkości szynki lub polędwicy,trzymam 7 dni w tem.4-6C*. Wędzę tylko dębem sezonowanym,nie podpiekam(chyba,że się,, zagapię,,) :grin: I się nie denerwujcie przecież to tylko jest zabawa. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1667 Opublikowano 15 Lutego 2013 czy to jest jakis lokalny duński przysmak ? ,czy poprostu czarny salcesonPewnie coś a'la kindziuk :rolleyes: Pozdrawiam :wink: [ Dodano: Pią 15 Lut, 2013 14:13 ]I się nie denerwujcie przecież to tylko jest zabawa. _________________Zabwa :grin: "Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej." Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1668 Opublikowano 15 Lutego 2013 EL Gregor dzieki za zaproszenie i pochwale. A na zdjeciu jest kindziuk 4 miesieczny. Pozdrawiam :grin: http://imageshack.us/photo/my-images/844/img0205rj.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/252/img0208mf.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1669 Opublikowano 15 Lutego 2013 Mirek240954 co te sznurki takie białe ?Sznurki sa z Polski, a czemu takie biale to nie mam pojecia. Moze to wina zdjecia. [ Dodano: Pią 15 Lut, 2013 14:51 ]Wedliny byly parzone i sznurek zrobil sie jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1670 Opublikowano 15 Lutego 2013 Mirek240954, a to ci pasztet , sznurek z Polski , kindziuk z Litwy , robiony w Danii -EUROPA WB , ładnie wyglada Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1671 Opublikowano 15 Lutego 2013 EL GREGOR, To nie cyferki tylko cyferki z literkami :tongue: a r134a to freon toć napisałem że naturę mam zimną. Dzięki za potwierdzenie moich domniemań. Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1672 Opublikowano 15 Lutego 2013 wujtom, Jesteś wielki to nastepca freonu R12 nie czyni dziury ozonowej , niemniej w myśl nowych przepisów jest gazem cieplarnianym . Do czynników ekologicznych zaliczają czynniki naturalne amoniak , dwutlenek węgla , izobutan itp.To tyle w skrócie na temat chłodzenia naszych wspaniałych wyrobów . [ Dodano: Pią 15 Lut, 2013 19:31 ]:clap: :tongue: :grin: Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1673 Opublikowano 16 Lutego 2013 :grin: polędwica po dwóch dniach,jeszcze bez żadnego smaku (pełny smak nabierze dopiero po 10-15 dniach):grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1674 Opublikowano 16 Lutego 2013 :clap: :thumbsup: :clap: A ja robie dzisiaj kielbase podobna do Twojej scinkowj i dodaje b. duzo pieprzu grubo zmielonego. Sprobuj, bo warto, jest pyszna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1675 Opublikowano 16 Lutego 2013 :grin: dzięki za radę :grin: ale Ja zawszę dodaję dużo pieprzu tylko zamiast mielić to tłukę w moździerzu (dodaję także tłuczone ziele,kolendrę,jałowiec,rozmaryn,kminek,nieraz daję kmin rzymski). :grin: Tylko nie dodawaj wody :!: zamiast wody to alkohol. Ważna sprawa to ścisłe napychanie i usuniecie powietrza z batonu. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/67/#findComment-268685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.