yakanazva Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam Pis67, jakis czas temu tez udalo mi sie dostac miesko indycze z "dobrego zrodla" i bezstresowego chowu :grin: i podobnie jak ty poczynilem kielbaske. Piersi poszly do wedzenia w calsci, natomiast na kielbaske poszly praktycznie same udzce i palki. Przepisu nie mialem pelna improwizacja, usunalem skory kompletnie bo tez za nimi w kielbasce nie przepadam, dokupilem do tego boczek (brak dostepu do podgardla; niestety w niemczech najczesciej robia wielkie oczy w masarni jak pytam o podgardle) taki nie za tlusty, wagowo ok 10% masy miesa z indyka. Indyka zmielilem na 10mm a boczek i sciegniste na 7mm . Nikomu w domu nie powiedzialem z czego jest kielbaska, a po wedzniu rodzinka stwierdzila, ze to najsmaczniejsza z tych ktore do tej pory jedli. Faktycznie byla wspaniala na zimno, na cieplo i po podsuszeniu. Kurcze chyba znow trzeba bedzie takiej nakrecic. Pozdrawiam i zycze milej zabawy przy robieniu no i oczywiscie przy konsumpcji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 3 Lutego 2012 jesli chcesz mozesz zrobic cos na podobe szynkowej, robie ja dla mojej zony ktorej bardzo smakuje(dla mnie jest za chuda). Piersi indycze rozdrobnione jak na szynkowa do tego 10-20% miesa z udek na 3mm 2 razy, z przypraw tylko pieprz bialy 2g. Do peklowania dodaje cukru gronowego 2g/kg zeby lepiej mieso skruszalo. Jesli bedziesz robil cos a´la krakowska uwazaj z tluszczem z indyka, bardzo szybko sie wytapia i podchodzi pod oslonki.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 3 Lutego 2012 Jesli bedziesz robil cos a´la krakowska uwazaj z tluszczem z indyka, bardzo szybko sie wytapia i podchodzi pod oslonki. Dzięki, ale tłuszczu z indyka widocznego gołym okiem, ani skórki w mojej kiełbasie nie uświadczysz. Szynkowej nie robię, będzie z wieprzowiną, taką to i powiesić można, podeschnie ładnie, a z szynkową trudniej. A salami jak u Ciebie? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 3 Lutego 2012 A salami jak u Ciebie? zaraz zrobie update z zdjeciami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 4 Lutego 2012 Nadziałem wczoraj 27kg kiełbaski, zacząłem zadymianie, -16, w 5 minut w wędzarni 50 stopni, osuszanie trwa, miejsca w wędzarni jeszcze sporo. Na 3-ciej focie "dzicy" pomocnicy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 4 Lutego 2012 Ale jesteś pracowity!Jestem w pracy i oglądam Twoje zdjęcia :!: Ślinka leci :thumbsup: :thumbsup: Mam miejsce na nie w "brzuszku" i w lodówce :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 4 Lutego 2012 Na 3-ciej focie "dzicy" pomocnicy. Na 3 focie to ja widzę piękne kiełbaski :!: :thumbsup: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 4 Lutego 2012 po godzince wędzenia... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 4 Lutego 2012 Kiełbaska cienka już wystudzona po parzeniu, zaczynam pieczenie krakowskiej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-200797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 9 Lutego 2012 Jak się nazywa filet z piersi indyka w siatce? Boczuś to boczuś. Fota podczas ociekania i osuszania, druga pt. pierwsze chwile w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 9 Lutego 2012 Jak tam idą prace w masarni :question: Coś ostatnio mało zdjęć zapodajesz :lol: A może majster się przejadł Twoimi wyrobami i teraz leży do góry brzuchem. :lol: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 9 Lutego 2012 ...pierwsze chwile w wędzarni... Pis, w moim rankingu prywatnym JESTEŚ w PIERWSZEJ TRÓJCE pod względem atrakcyjności wędlin. Twoje kiełbasy przedstawiają dla mnie WYSOKĄ WARTOŚĆ, oceniam z grubsza na co najmniej 400 pln za kilogram! :clap: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 9 Lutego 2012 Jak tam idą prace w masarni Coś ostatnio mało zdjęć zapodajesz Trzeci tydzień już tam siedzi...chyba ostatni. pod względem atrakcyjności wędlin Co to takiego ta atrakcyjność? I nie kadź. W niespełna po dwóch godzinach w wędzarni... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 9 Lutego 2012 Mareczek tylko tak troszeczke Ci slodzi mysle ze nic wiecej od Ciebie nie chce.........he :grin: Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 9 Lutego 2012 ...Co to takiego ta atrakcyjność?... Pis nie wypada mi rozwijać tego tematu i tak pewnie napisałem za wiele. :wink: Ja osobiście nie cenie zbytnio FAŁSZYWEJ "skromności", jak coś jest dobre lub złe, to chce mieć ten komfort aby swobodnie to wyrazić! Zresztą to chyba "zboczenie zawodowe". :lol: BTW Zapewniam, że swojej wyceny twoich SKARBÓW, nie dokonałem lekkomyślnie, "po wyglądzie", tylko uwzględniając CAŁOKSZTAŁT i perspektywy! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 9 Lutego 2012 Indycza pierś w przekroju, parzona do 71,4 wewnątrz, i soczysta nawet. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #792 Opublikowano 10 Lutego 2012 Kupiłem trochę rybek - powalczymy + świeże filety z dorsza - brak na focie, ostatnio rybki polubiłem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #793 Opublikowano 11 Lutego 2012 Widze sledzie,makrele,lososia ale nie wiem co to za ryba ta ostatnia tolpyga??? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #794 Opublikowano 11 Lutego 2012 sledzie,makrele,lososia ale nie wiem co to za ryba ta ostatnia tolpyga Tak tołpyga i dwa steki z halibuta, które wraz z dzwonkami z łososia i jednym z tołpygi pływają w solance. Resztę tołpygi mniej lub bardziej udolnie wyfiletowałem i będzie w ziołach. Śledzie zrobię w sosie pomidorowym, makrelę w galarecie, a filety z dorsza w warzywach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-201988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #795 Opublikowano 13 Lutego 2012 Dziś małe wędzenie na zimno, tołpyga, łosoś, halibut. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-202312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #796 Opublikowano 13 Lutego 2012 Indycza pierś w przekroju, parzona do 71,4 wewnątrz, i soczysta nawet.Cieszę się, że się nie przeparzyła Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-202325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #797 Opublikowano 17 Lutego 2012 Dziś polędwica, boczek i dwie szynki - już wiszą w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-202909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #798 Opublikowano 17 Lutego 2012 Tak z ciekawosci tolpyga wedzona jaka w smaku byla?Do jakiej rybki ma najblizej? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-202916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #799 Opublikowano 17 Lutego 2012 Dziś polędwica, boczek i dwie szynki - już wiszą w wędzarniA co tak mało. Na diecie jesteś czy co :question: :question: :question: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-202923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #800 Opublikowano 17 Lutego 2012 Tak z ciekawosci tolpyga wedzona jaka w smaku byla?Do jakiej rybki ma najblizej Taka tołpyga do 4 kilogramów wagi, to naprawdę ryba, która może zaskoczyć smakiem, lepsza od wędzonego karpia. A co tak mało. Na diecie jesteś czy co Mało, bo musi tyle być, z przyczyn obiektywnych. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/32/#findComment-202930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.