Radek. Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Marca 2010 Co przygotujecie na te Święta ? Ja dostałem zamówienie od rodzinki... 1. Kiełbasa biała2. Szynka prasowana3. Szynka wędzona na zimno i potem parzona4. Boczek faszerowany wg. przepisu Papcia5. Kiełbasa wiejska6. Golonka prasowana7. Kiełbasa szynkowa8. Kiełbasa krakowska. Uff... To ja już chyba muszę zaczynać :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Marca 2010 he, he... BiałaSzyneczka,Baleronik,Kiełbaska wędzona...może cos jeszcze... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-103574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Marca 2010 Szynkowa zrobiona. Biała zrobiona. Dwie szynki peklują się na mokro. W niedzielę wędzenie.Na sucho zapeklowałem szynkę i golonkę. Będzie wyrób prasowany. W tygodniu biorę się za kiełbasę chłopską. A jak mi czasu i zapału starczy , to zrobię krakowską. Niech się podsusza. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-104810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Marca 2010 Mała fotorelacja z wyrobu szynkowej. C.D.N. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Marca 2010 Witam Też robię troche wędlinek na Święta, ale w innym wymiarze niż Radek-57 Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo73 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Marca 2010 Ja w tym roku poszedłem na całego :grin: , trochę zaszalałem. Kupiłem całą świnkę 140kg żywej wagi :lol:.Zrobiona już1. kaszanka-biała 2. wątrobianka-według andrzeja k (pychota :tongue: )3. salceson 4. rolada Le-Coste Pen z głowy wg.Antozara :tongue: 5. kiełbasa słoikowa6. kiełbasa biała7. kiełbasa wielkopolska8. kiełbasa szynkowa wg Szczepana :tongue: 9. kiełbasa polska surowa10.zapeklowane 27kg różnych szynek, polędwic, polędwiczek, boczków na wędzonki. Cytuj Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Marca 2010 No to teraz dawaj materiały. Będzie jak znalazł na strone główną. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Marca 2010 Ciąg dalszy. Kiełbasa chłopska. A szyneczki zaraz sznuruję i jutro zadymiam :grin: Wiem że trochę nowatorski sposób osadzania :grin: , ale stojak zrobię sobie w tygodniu. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Marca 2010 Szyneczki uwędzone i sparzone :grin: . Teraz studzą się . Wyglądają i pachną smakowicie . Następnym razem zapekluję 5 szt. takich po około 1,5 kg. bo tyle wejdzie do mojej wędzarni. Ekonomia... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Marca 2010 Wczorajsze szyneczki. Smakują o niebo lepiej , niż wyglądają :grin: Na fotce przekroju wygląda jakby była mało nastrzyknięta , ale to światło , a raczej jego brak :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Marca 2010 Smakują o niebo lepiej , niż wyglądają :grin: Gratuluję , myślę że częściej zacznę jeździć w okolice Zakopanego :smile: Życzę następnych udanych i smacznych wędzeń . :smile: Już myślałem że na Podhalu tylko oscypki wędzą . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Marca 2010 Już myślałem że na Podhalu tylko oscypki wędzą . Dziękuję :grin: . Piknie pytomy :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunata Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Marca 2010 Witam :grin: Ja zaczelam swoja przygode z domowym wyrobem kielbasek dwa tygodnie temu. Pierwsza na obstrzl poszla biala kielbasa, ze wzgledu na latwy przepis. :wink: Nawet niezle wygladala, :thumbsup: ale po sparzeniu i ostygnieciu zrobila sie troche pomarszczona W zeszlym tygodniu nastapil drugi podchod i zrobilam podobny przepis jak na Biala kielbase, ale dodalam tez czesc miesa wolowego. Czesc kielbasy sparzylam a czesc ususzylam w piekarniku. Ta z piekarnika wyszla calkiem smaczna :thumbsup: mniam mniam. :thumbsup: W tym tygodniu czaje sie, zeby zrobic Kielbase Slaska, jednak nie wiem co mi z tego wyjdzie...? :question: Tym sposobem bede miala trzy rodzaje kiebasek na Swieta Cytuj Łasuch pragnący zglębić sekrety innych smakoszy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Marca 2010 Biała i golonka z szynką . Golonka zmielona na siatce 8 , a szyneczka pokrojona 2 x 2 cm. A teraz zrobię krakowską . Może się uda :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-105990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo73 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Marca 2010 Moja rolada Le-Coste Pen z głowy wg.Antozara Cytuj Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Marca 2010 WitamMam pytanko i jak smakowało ? :thumbsup: Pozdrawiam serdecznie :wink: Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 22 Marca 2010 Moja rolada Le-Coste Penno tak najwyższy czas, bo rybki się brzydzą Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo73 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Marca 2010 Mam pytanko i jak smakowało ? :thumbsup: Jest bardzo bobra :tongue: , degustatorów było dużo, więc prawie nic już nie zostało, na święta będę musiał wskoczyć do ubojni po następny łeb bo nawet nie zdążyłem zawieść do rodzinki. Polecam ten przepis jest pycha, polewana skórka w czasie pieczenia wodą staję się chrupiąca, tłuszczyk bardzo delikatny, od teraz głowizna nie będzie szła do bigosu czy salcesonu, tylko będzie robiona rolada. Pozdrawiam. Cytuj Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Marca 2010 Wczorajsze wędzenie kiełbasy na Święta Wielkanocne.Pozostale mieso jeszcze sie soli,wędzenie w sobotę. :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Marca 2010 :thumbsup: :clap: wygląda bardzo apetycznie. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Marca 2010 Trochę tego jest :grin: . Wygląda , a i pewnie smakuje super :thumbsup: .Pozdrawiam . Radek. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo73 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Marca 2010 Witam, wygląd baaardzo apetyczny :thumbsup: i smak zapewne też, gratuluję wyrobów :clap: . Ta kiełbaska w tych średnich i długich osłonkach to co to :question: Pozdrawiam. Cytuj Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Marca 2010 W tych średnich to jest to samo co w cienkich,eksperyment w napychaniu; w sobotę przekroję i może dowędzę. W długich osłonkach to jest mięso tylko krojone,zasolone tak jak kindziuk, po 2 tygodniach. Wczoraj wędziłem 1,5 godz. i w sobotę jeszcze myślę około 2 godz. Na zlot w Pajtunach będzie OK. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anik Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Marca 2010 Ja postanowilam dla odmiany zrobic "chuda" biala czyli w jelitach baranich. Jak myslicie ile czasu trzeba parzyc taka kielbaske? Cytuj Pozdrawiam,anik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Marca 2010 A takie beda moje swieta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/#findComment-106283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.