chudziak Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 31 Marca 2010 A ja dzisiaj uwędziłem tyle, wyszło perfekto!Bardzo ładne :grin: a z jakiego przepisu korzystałeś .A może to autorskie dzieło ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 I po robocie :grin: . Niestety nie zrobiłem krakowskiej i boczku faszerowanego. ale co się odwlecze.... :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 To i ja się pochwalę moimi świątecznymi wędzonkami. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wszystko byłoby dobrze tylko ten materiał z którego masz wykonaną wędzarnie nie nadaje się do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wiem, będę robił nową z drewna. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 A ja dzisiaj uwędziłem tyle, wyszło perfekto!Bardzo ładne :grin: a z jakiego przepisu korzystałeś .A może to autorskie dzieło ? Chudziak przepis z głowy, 4kg łopatki 2.5kg boczku i trochę słoniny, boczek i część łopatki zmielone na 8mm, reszta szynki na szarpaku, tradycyjnie 18g peklo/1kg. Przyprawy majeranek, ziele, czosnek, gorczyca i dużo przeprzu, osadzanie 12h i wędzenie 2 godziny. Po 2 dniach osuszania kiełbasa wygląda tak: http://monki.us/~tier/wd/wurst4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Naszczęście zostało jeszcze trochę wina :thumbsup: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Po 2 dniach osuszania kiełbasa wygląda tak: tier Bardzo podoba mi się Twoja kiełbasa . :clap: Dużo pieprzu , możesz określić bliżej . Ja daję np . 2g/kg farszu . Co do soli to ja też daję 18g/kg farszu . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Oooo . Taką kiełbaskę jaką zrobił tier , też spróbuję zrobić :thumbsup: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dokładnie nie pamiętam ale było to gdzieś ok. 30g może ciut więcej, pieprz przy tej ilości jest prawie nie wyczuwalny (jak dla mnie :grin: ) za to efekt wizualny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-107807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Bardzo miłe uczucie , jak na stole nie ma żadnych innych wędlin , niż te które się samodzielnie wykonało :grin: . I w dodatku wszystkim smakuje. Chyba mówią prawdę , bo nie wszyscy wiedzieli , że to wyroby własne :wink: . Prawie dwa miesiące minęły jak nie kupujemy wędlin. I tak już zostanie :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-108090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 I ta trzymaj Radek 57 co swojskie to dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/3/#findComment-108093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.