PePe Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Marca 2010 Żonka kazała mi zrobić między innymi "Kiełbasę polską wędzoną".No to ja biedny misio , na stronę główną, gdzie w menu technologicznym znalazłemtrzy przepisy na "polską".I tu mam dylemat , w jednym przepisie jest 2 g cukru na kilo mięsa , a w dwóch pozostałych po 10g/kg.W związku z tym pytanie - czy ktoś z forumowiczów robił "polską", ile dał cukru, i z jakim skutkiem? Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3841-ile-cukru-do-kie%C5%82basy-polskiej-w%C4%99dzonej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Marca 2010 Hallo!!!! Szczypte cukru mozesz dodac do kzdej kielbasy (jak soli do ciasta) nie zaszkodzi.Te 10g/Kg miesa to moim zdaniem troche duzo.........,albo??Tez jestem ciekawy co sadza inni na ten temat. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3841-ile-cukru-do-kie%C5%82basy-polskiej-w%C4%99dzonej/#findComment-104151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2010 Pamiętaj także, że mięso na kiełbasy surowe typu salami i polska wędzona powinno sie peklować mieszanką soli i saletry. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3841-ile-cukru-do-kie%C5%82basy-polskiej-w%C4%99dzonej/#findComment-104152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Marca 2010 Dzięki Maxell za zwrócenie uwagi , co do saletry , bo z rozpędu peklował bym azotynową solą. Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3841-ile-cukru-do-kie%C5%82basy-polskiej-w%C4%99dzonej/#findComment-104154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.