Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam..

kielabasa bedzie grubosci 90mm...receptura podaje po wedzeniu piec w piekarniku przez 1.5 godziny w temperaturze 180C...a jaka musi byc temp bezpieczna w wewnatrz batonu?zeby mozna ja bylo wyjac wczesniej lub przetrzymac dluzej?

dzieki

pozdrawiam

gizy

www.fabsfishing.com
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3874-minimalne-wymagane-temperatury-wewn%C4%85trz-batonu-mi%C4%99sa/
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

podłącze się do wątku i poproszę o podanie mi temp pieczenia drobiu chodzi mi o temperaturę w środku mięsa .Wiem że jest gdzieś tabela ale nie mogę jej znaleźć

Dziękuję :)

o podanie mi temp pieczenia drobiu chodzi mi o temperaturę w środku mięsa

 

Myślę że pieczenie i gotowanie to to samo 72 stopnie , w najgrubszym mięśniu .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Obecne normy przewidują jednakową temperaturę dla drobiu i wieprzowiny - 72stopnie
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.