sawca Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Marca 2010 Jaka jest graniczna temperatura ociekania, skoro mięsko po peklowaniu już częściowo jest zakonserwowane i czeka aby wyschnąć? Co się stanie jeżeli podczas ociekania temperatura otoczenia wzrośnie do o 15°C. Tak sobie ja myślę że skoro osuszanie przed wędzeniem odbywa się w temp do 60°C, to ociekanie na 10 do 16 godzin przed wędzeniem w temp 15°C nie zaszkodzi.Mylę się? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Marca 2010 Tak sobie ja myślę że skoro osuszanie przed wędzeniem odbywa się w temp do 60°C, to ociekanie na 10 do 16 godzin przed wędzeniem w temp 15°C nie zaszkodzi. Mylę się? I w tym tak długim czasie i temperaturze bakterie mają raj. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/#findComment-106593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Marca 2010 to ociekanie na 10 do 16 godzin przed wędzeniem w temp 15°C nie zaszkodzi. Ja już kiedyś spróbowałem, pies zjadł z ochotą, już nawet nie wędziłem, latem to było, pogoda burzowa , mięso załatwione. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/#findComment-106595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Marca 2010 w temp 15°C nie zaszkodzidlaczego ryzykować :question: Peklowanie służy przedewszystkim do "odwodnienia" surowca :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/#findComment-106598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Marca 2010 Peklowanie służy przedewszystkim do "odwodnieniaJeśli głównie do tego to lepiej wysuszyć i po kłopocie :grin: :wink: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/#findComment-106601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Marca 2010 Ja już kiedyś spróbowałem, pies zjadł z ochotą, już nawet nie wędziłem, latem to było, pogoda burzowa , mięso załatwione. I w tym tak długim czasie i temperaturze bakterie mają raj. no to się mylę koniec języka za przewodnika :grin: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/#findComment-106602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Marca 2010 Jeśli głównie do tego to lepiej wysuszyć i po kłopocieAby wysuszyć musisz najpierw odwodnić inaczej może zgnije :blush: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3934-temperatura-ociekania-jak-wysoka/#findComment-106617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.