BonAir Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Marca 2010 Jeśli ktoś ma dostęp do w.w. dziczyzny, to polecam wykorzystanie żołądków z tych zwierząt. Żołądki te są porównywalnej wielkości (jeśli nie większe) z żołądkami wieprzowymi, mają "leśno-ziołowy" zapach i są dość wytrzymałe. Oporządzenie ich jest bardzo łatwe i sprowadza się w zasadzie do zeskrobania wewnętrznej warstewki - rodzaju meszku, który bardzo łatwo odchodzi. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3948-wykorzystanie-%C5%BCo%C5%82%C4%85dk%C3%B3w-jelenia-i-sarny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Marca 2010 No MISTRZU pokazałeś klasę.Bardzo cienkie ścianki mają te żołądki , ale jak piszesz że mocne to chwatit.A ja nie mogę kupić nawet świńskich, hurtowni się nie opłaca! Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3948-wykorzystanie-%C5%BCo%C5%82%C4%85dk%C3%B3w-jelenia-i-sarny/#findComment-107021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Marca 2010 z żołądka jelenia wychodzą pyszne flaczki Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3948-wykorzystanie-%C5%BCo%C5%82%C4%85dk%C3%B3w-jelenia-i-sarny/#findComment-107032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.