Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś ma dostęp do w.w. dziczyzny, to polecam wykorzystanie żołądków z tych zwierząt.

Żołądki te są porównywalnej wielkości (jeśli nie większe) z żołądkami wieprzowymi, mają "leśno-ziołowy" zapach i są dość wytrzymałe. Oporządzenie ich jest bardzo łatwe i sprowadza się w zasadzie do zeskrobania wewnętrznej warstewki - rodzaju meszku, który bardzo łatwo odchodzi.

 

 

 

 

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3948-wykorzystanie-%C5%BCo%C5%82%C4%85dk%C3%B3w-jelenia-i-sarny/
Udostępnij na innych stronach

No MISTRZU pokazałeś klasę.

Bardzo cienkie ścianki mają te żołądki , ale jak piszesz że mocne to chwatit.

A ja nie mogę kupić nawet świńskich, hurtowni się nie opłaca!

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3948-wykorzystanie-%C5%BCo%C5%82%C4%85dk%C3%B3w-jelenia-i-sarny/#findComment-107021
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.