vito_miks Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 We wczesnych latach siedemdziesiątych ubiegłego stulecia w zakładach mięsnych na Żeraniu w Warszawie produkowany był baleron prasowany. Do prasowania używane były praski odlewane, zaciskowe w konstrukcji podobne do tych ze sklepu Mira.Nie w tym jednak rzecz. Poszukuję oryginalnej receptury do produkcji tego wyrobu. W szczególności chodzi mi o ewentualne używanie przypraw w procesie technologicznym. Czy były stosowane, a jeżeli tak to jakie i w jakiej proporcji ?.Dziękuję z góry za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3986-baleron-prasowany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.