Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

We wczesnych latach siedemdziesiątych ubiegłego stulecia w zakładach mięsnych na Żeraniu w Warszawie produkowany był baleron prasowany. Do prasowania używane były praski odlewane, zaciskowe w konstrukcji podobne do tych ze sklepu Mira.

Nie w tym jednak rzecz.

Poszukuję oryginalnej receptury do produkcji tego wyrobu. W szczególności chodzi mi o ewentualne używanie przypraw w procesie technologicznym. Czy były stosowane, a jeżeli tak to jakie i w jakiej proporcji ?.

Dziękuję z góry za odpowiedź.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3986-baleron-prasowany/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.