Zbój Madej Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Świąteczny boczuś ze skórką Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-157634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 2 Lipca 2011 witajcie ja dziś zrobiłem troszkę boczunia pieczonego wg Krzysia59,niestety mała chwila i byłoby po skórce :blush: tylko dla tygrysków :arrow: część na zimno część na obiadek :thumbsup: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5348818bf0a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6e6ec886667.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/646bc2086a4e.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/912530ac8cf3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eda09d16d45.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d92f11b4e807.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/894be9f9cab0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 2 Lipca 2011 dziś zrobiłem troszkę boczunia pieczonego wg Krzysia59wyglada rewelacyjnie... :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 4 Lipca 2011 Marku, mógłbyś podać linka do przepisu, bo nie mogę znaleźć, a boczuś wygląda wspaniale. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 4 Lipca 2011 Na drugiej stronie jest ten przepis Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 4 Lipca 2011 Na Sobotnią gościnę zrobiłem udka kurczaka na ostro :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 4 Lipca 2011 Na drugiej stronie jest ten przepisdziękuje bardzo już wiem czemu nie znalazłam, źle wpisywałam nick autora przepisu, bo z polskimi znakami Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 4 Lipca 2011 Na Sobotnią gościnę zrobiłem udka kurczaka na ostro :thumbsup: :pycha: A czy te udka wyciągasz jeszcze na ruszt i podpiekasz w piekarniku?. Ja podobnie robię skrzydełka w marynacie ketchup miód na ostro tylko później po wyjęciu z prodiża kładę je na blachę z rusztem żeby odciekły i wtedy podpiekam je w piekarniku. Pycha. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 4 Lipca 2011 A czy te udka wyciągasz jeszcze na ruszt i podpiekasz w piekarniku?Wkładam do rozgrzanego do 200st piekarnika na 20-25min(w zależności od ilości mięsa) po tym czasie zmniejszam temp do 175-180st i piekę przez 45-60/70min, patrzę na kolor mięsa, na koniec włączam grill'a na 2-4min, wszystko bez jakiegokolwiek wyjmowania czy przekładania Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 8 Lipca 2011 U mnie też poszedł do piekarnika schab b/k i dwie rolady z boczku + kawałek w całości . Wolałbym to uwędzić , ale czas nie pozwala. Nie były peklowane ale tylko sól+przyprawy. http://img89.imageshack.us/img89/5915/001ose.jpg http://img69.imageshack.us/img69/2893/002hek.jpg http://www.forum.dawnygdansk.pl/images/smiles/co_jest.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-165995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 9 Lipca 2011 Pe -eSka. Smak taki na jaki oczekiwałem - Małżon sie zajada , a mnie tej nutki dymu brakuje . Ta polędwica - tfu tfu :wink: Schab b/k powinien być obłożony tłustą stroną boczku i przerobiony na polędwicę sopocką .Wiem wiem , mizdrę trza usunąć przed :grin: a tu została . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełbasa Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zbój Madej, witam, właśnie zabieram się za Twoją Pieczeń Zbójecką - tzn. za robote - konsumpcja potem :grin: Cytuj Kiełbasa pozdrawia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zbój Madej, witam, właśnie zabieram się za Twoją Pieczeń Zbójecką - tzn. za robote - konsumpcja potem :grin:Powodzenia :grin: Jak dasz radę to chociaż 1/3 pieczeni zawiń w folię alu. i niech poleży w lodówce dwa dni Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 11 Lipca 2011 Łopatka faszerowana mieloną wołowiną z grzybami, orzechami włoskimi i nnymi dobrodziejstwami: przekrój jutro jak wystygnie Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 11 Lipca 2011 Łopatka faszerowana mieloną wołowiną z grzybami, orzechami włoskimi i nnymi dobrodziejstwami: Ciekawe nadzienie :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andab6586 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 11 Lipca 2011 :grin: Czy ktoś próbował zrobić roladę z boczku i jajkiem na twardo? (dodatki różne;)) Efekt smakowy i wizualny doskonały!! Za krótko jestem aby wszystko sprawdzić czy nie był ten temat omawiany wcześniej. Przepraszam!! Mam, niestety mało czasu aby sobie "pogawędzić";( Cytuj Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 12 Lipca 2011 A więc obiecany przekrój (na zdjęciu trochę blado coś wyszła, bo z lampą robione): Farsz bardzo smaczny, mięsko soczyste, mięciutkie, chyba bardziej lubię łopatkę od szynki. Zuzia też zachwycona, a ona jest najszczerszym krytykiem Kiedyś chodziła i mówiła nie będę jeść tego niedobrego pasztetu, choć i tak jadła, bo jest nauczona jeść wszystko, a jak pasztet się skończył, to zapytała: a nie ma już tego Twojego pysznego pasztetu Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-166351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 23 Lipca 2011 Karkówka b/k w różnych przyprawach z rękawa Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-167829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 24 Lipca 2011 Ćwiartki kurczaka w przyprawach. Przedwczoraj jak robiłem mieszankę przypraw do karkówki pomyliłem przyprawę, nie wiedziałem co z tego wyjdzie, okazało się szczęśliwą pomyłką, ćwiarteczki dziś pieczone z tą mieszanką bardzo dobre wyszły :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-167982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jestem kolejną osobą, która zrobiła boczek wg krzys59, boczek pyszny i na stałe zagości w moim wędlinowym repertuarze, tylko trochę za mocno go przyjarałam. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-169242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys59 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jeśli mogę coś poradzić, to następnym razem spróbuj wcześniej włączyć grilla od góry i ewentualnie na niższej nieco temperaturze, żeby uzyskać efek przypieczonej skórki jak na krawędziach Ci wyszło, sztuka polega na tym, żeby cała skórka taka była :grin: Cieszę się, że smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-169244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 tylko trochę za mocno go przyjarałam.to tak jak ja, na brzegach skórka sie ładnie podpiekła a srodkiem... twarda skorupa, na szczęście pół schowałem w lodówce i dzisiaj po dwu dnach? trzech fajnie wszystko zmiękło i super smakuje na chlebek na zimno, ogólnie rewelacja, na Zlot zrobie na pewno Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-169245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 tylko trochę za mocno go przyjarałam.Po upieczeniu, jak skórka się mocno spiecze, to na czas stygnięcia obróć boczek w foremce tym spieczonym do dołu, sok i tłuszczyk, który się wypiekł zawsze trochę to spieczenie "wyciągnie", ale wtedy skórka będzie miękka, a nie chrupiąca. Ja tak robiłem i było oki, tyle tylko, że boczek miałem bez skóry :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=176141#176141 lub możesz też na to przypieczenie poukładać gorącą jeszcze cebulkę https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=189572#189572 i niech tak stygnie na Zlot zrobie na pewno Rób młodszy rób, ja będę miał mniej roboty :tongue: Nie wiem ile tego zrobisz, ale wiedz, że do czytania to boczku pod każdą postacią to idzie, a idzie :rolleyes: :rolleyes: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-169306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys59 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Mojej wersji w żadnym przypadku nie należy obracać skórą do tłuszczu, cały smak spieczonej i chrupiącej skórki przepadnie. Można tak zrobić tylko jak się okaże, że skóra za nic w świecie nie chce się zrobić chrupka. Tak czasem jest jak się za bardzo przesuszy skórę, miałem tak kilka razy jak za długo boczek leżał w zamrażarce i worek nie był zbyt szczelnie zamknięty. Przy świeżym boczku, nie mrożonym, nie zdarzyło mi się żeby mi skórka nie zrobiła się taka jak chciałemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-169309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 dzięki za rady, następnym razem będę mądrzejsza Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/4/#findComment-169316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.