dietykon Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Moje dzieciaki zajadają się tym ciastem :!: Ciasto:4 jajka,1,5 szklanki cukru,2 szklanki (ubite nie luźne) startej marchewki,2 szklanki mąki,3/4 kostki masła lub margaryny,2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,2 płaskie łyżeczki sody,2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego,4 łyżeczki cynamonu. Polewa:10 dkg serka topionego "złoty ementaler",10 dkg masła,1 szklanka cukru pudru,2 łyżeczki cukru waniliowego. Jajka ubić z cukrem, dodać marchew, mąkę i pozostałe składniki. Masło rozpuścić, przestudzić i wlać do masy. Dokładnie wszystko wymieszać, przełożyć ciasto na formę 20x30 cm, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 minut. Ciasto pieczemy w temperaturze 150-170 stopni przy termoobiegu.Polewa: masło i serek rozpuścić wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, przestudzoną polewą posmarować ciepłe ciasto.Smacznego! :thumbsup: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4039-ciastociasto-marchewkowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.