wojtek1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witajcie,przymierzam się do zrobienia polędwicy łososiowej, nie będę zawijał w słoninkę, bo i tak żona i dzieci zdejmą i psu dadzą... No i wyczytałem w jednym miejscu, żeby króciutko sparzyć, w innym, że broń Boże. Poradźcie proszę co Wam praktyka podpowiada. pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4055-pol%C4%99dwica-%C5%82ososiowa-a-parzenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 przymierzam się do zrobienia polędwicy łososiowej Skoro chcesz zrobić polędwicę łososiową to zgodnie z technologią jest to wyrób nieparzony tylko wędzony w zimnym dymie, każ de odstępstwo będzie Twoją modyfikacją i nie będzie to już polędwica łososiowa a to co Tobie będzie najbardziej smakowało to już kwestia Twoich preferencji smakowych :lol: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=54 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1476 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4055-pol%C4%99dwica-%C5%82ososiowa-a-parzenie/#findComment-109428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Broń Boże parzyćPolędwica wędzona przez parę godzin w zimnym dymie, peklowana wcześniej na sucho w soli niejodowanej ( 2% wagi polędwicy) w temp.ok. 6 st. C przez 2 dni, przewracana i nakłuwana widelcem jest wyśmienita :tongue: pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4055-pol%C4%99dwica-%C5%82ososiowa-a-parzenie/#findComment-109429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek1 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Ok,dziekuje za rady. tez mi sie to wydawalo dziwne, ale w jednym przepisie wyczytalem, ze po uwedzeniu należy wrzucic do wrzatku na 5 minut.No cóz, nie wrzuce jeszcze raz dzieki i pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4055-pol%C4%99dwica-%C5%82ososiowa-a-parzenie/#findComment-109471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Czasem stosuje się tzw. "oparzanie" mające na celu obkurczenie osłonki - stosowane np przy baleronach w pęcherzach...w przypadku polędwicy łososiowej jednak nie stosowany Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4055-pol%C4%99dwica-%C5%82ososiowa-a-parzenie/#findComment-109477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.