cedro Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Czy można rozmrozić wędzonkę podwędzić i powtórnie zamrozić :question: Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mięsa nie mrozi się dwa razy. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Wiem, dlatego pytam czy ponowne wędzenie likwiduje ten problem. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Czy można rozmrozić wędzonkę podwędzić i powtórnie zamrozić :question:A co to ma zmienic ?´?´? Najlepsze jedzone swieze a nie mrozone no niektorym wydaje sie ze sorowe mrozone po powolnym odmrazaniu i parzeniu smakuja jak swieze. Ja sie z tym niezgadzam . Najlepjej robic na bierzaco . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mięsa nie mrozi się dwa razy. A czy ktoś obeznany z obrotem mięsa na poziomie handlowym, może powiedzieć coś na temat tego czy mięso sprzedawane czy to na bazarach czy w marketach zawsze pochodzi ze świeżych półtusz? Nie jest czasem tak że spora część pochodzi z zagranicy i półtusze w transporcie są zamrożone? Często mrożę mięso gdyż kupuje na zapas (z lenistwa :smile: ) i nie wiem na ile jest to bezpieczne? Choć jak do tej pory żadnych kłopotów z takim mięsem nie miałem. Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 W obrocie handlowym może występować produkt z mrożonki, lecz musi być oznaczony " produkt rozmrażany " (kurcze , musze pogonić swoich ludków :devil: coś ostatnio zapominają !)czy ktoś tak robi... cóż ... Do tej pory nie handlowałem takim mięsem (mięso mrożone w handlu detalicznym to czysta strata - meeega wyciek osocza). Sprzedaje się natomiast rozmrażane ryby świeże - halibut,makrela. Rozmawiałem kiedyś ze znajomą, sędziwą już Panią doktor weterynarii. Na moje pytanie o dwukrotne mrożenie uzyskałem następującą odpowiedź: „ chłopaku, to nic nie szkodzi, jeśli robione jest to w czystości, problem polega tylko na utracie wartości odżywczych - po 5 rozmrożeniu to tak jak byś wcinał papier..." Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Nie wiem, jak to by wyglądało przy przerobie, ale półtusza mrożona jest rozbierana na części kulinarne i jak się wtedy te części nazywają, albo np. półtusze dojeżdżają do marketu w temp. krioskopowej, gdzie nie jest to nazwane zamrożeniem (-18C), ani chłodzeniem (max do +5C), ale ma -2C i brak jest kryształów lodu, bo wszystko jest "świeże". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Czy można rozmrozić wędzonkę podwędzić i powtórnie zamrozić :question:Nie widzę sensu tej operacji. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4059-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie/#findComment-109657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.