Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie,jak długo mam gotować czy parzyć boczek z dzika zawinięty z mielonym mięsem?

Parzyłbym w temperaturze do 85 C, a czas ... aż wewnątrz najgrubszego mięśnia osiągniemy 70-72 C.

Nie wiem, czy boczek pochodzi z młodej sztuki czy starej. Jeśli ze starszej to, należy przedłużyć czas parzenia pomimo osiągnięcia wewnątrz 70-72 C.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4105-boczek-z-dzika/#findComment-110800
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4105-boczek-z-dzika/#findComment-110801
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Chciałam podzielic sie z Wami następującą informacją a mianowicie, iż pierwszy raz będę smakowac w najbliższej przyszłości dziczyznę a konkretyzujac, boczek z dzika. Z tego co wiem zawiera sporo tłuszczu a ponieważ jestem na diecie low carb, uważam iż będzie bardzo rozsądnie komponował się w moim menu. :thumbsup: :wink:

 

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam ze szczególnym uwzględnieniem dla marek301 :lol:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4105-boczek-z-dzika/#findComment-118898
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.