Skocz do zawartości

Cechy mięsa - Pytania do technologa


Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie oryginału nie kupisz, gdyż cena musiałaby oscylować wokół 37-45 zł za 1 kg.

Na stronie głównej, chyba w Mistrzówce jest odręczny przepis Ligawy na tyniecką i lisiecką. Proponuję zrobić wg tego przepisu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4106-cechy-mi%C4%99sa-pytania-do-technologa/page/3/#findComment-314150
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Byłbym niezmiernie zobowiązany za przepis na prawdziwą kiełbasę lisiecką :)

 

Witam i życzę przyjemnej lektury.

 

 

Kielbasa lisiecka.pdf

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4106-cechy-mi%C4%99sa-pytania-do-technologa/page/3/#findComment-314152
Udostępnij na innych stronach

Tutaj jest tyniecka, wzorowana na oryginalnej lisieckiej jeśli dasz polędwicę: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1082-kielbasa-tyniecka-przepis-autorski-ligawy

To co podaje Dyzio, to przeróbka Mądrego. Po prostu kiełbasy z polędwic, z uwagi na cenę, nikt by nie kupił. 

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4106-cechy-mi%C4%99sa-pytania-do-technologa/page/3/#findComment-314153
Udostępnij na innych stronach

Zawsze robię z tego przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=722&Itemid=4 nigdy nie była sucha i twarda post-46367-0-64148900-1384797006_thumb.jpg

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4106-cechy-mi%C4%99sa-pytania-do-technologa/page/3/#findComment-314183
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy schab nadaje się jako mięso I KL do wyrobu kiełbasy?

 

Taka polędwica bez mizdry i warkocza to absolutnie nr.1. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4106-cechy-mi%C4%99sa-pytania-do-technologa/page/3/#findComment-314251
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.