@halusia@ Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Sznowni Zadymiacze!Chciałabym zrobic kabanosy z mięsa drobiowego.Chciałabym poznac Waszą opinie, czy z tego rodzaju mięsa nie beda za suche..Czy ewentualnie moglabym dodac mięso z szynki wieprzowej?Chodzi mi o to by wyrób był chudy.Bardzo prosze o opinie. Pozdrawiam Halina. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4229-prosze-o-rade/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Chciałabym zrobic kabanosy z mięsa drobiowego.Można. Osobiście trzymałbym się przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=28 Tylko dodałbym tłuszczu wieprzowego w ilości odpowiedniej dla mięsa wieprzowego kl II, tj 1 kg wp kl II składa się z 60% mięsa chudego i 40% tłuszczu. Tłuszcz możesz zmniejszyć-wedle życzenia. Czy ewentualnie moglabym dodac mięso z szynki wieprzowej?Ja pozostałbym przy mięsie drobiowym. Ponadto możesz posiłkować się przepisem http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=445 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4229-prosze-o-rade/#findComment-114400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Bagno dziekuje Ci bardzo za rade. W sumie moje niedopatrzenie spowodowało ze nie wpadłam na ten przepis.Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4229-prosze-o-rade/#findComment-114441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.