z_bychu Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Moja pierwsza w miarę udana kiełbasa parówkowa :wink: Skład: Wołowina II - 1,5 kg Podgardle skórowane - 1,1 kg Przyprawy pieprz - 3 g papryka - 2 g gałka muszkat. - 1 g czosnek - 5 małych ząbków. woda a właściwie lód 0.6 l. 2 razy mielone na sitku 2,4 mm i "kutrowane" blenderem z lodem i przyprawami. Wędzone ok 1,5 h w gorącym dymie. parzone 15 min w temp ok 74 *C Nadziewane w grube jelita wieprzowe i trochę zostało z kabanosów (bo i były robione kabanosy :wink: ) , namoczonych baranich tak że i w cienkie baranie. Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4279-par%C3%B3wkowa-wg-16-no-mo%C5%BCe-prawie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Ładny wyrób .A jak w smaku bo z samego wołowego .Nie jest za wiórowata? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4279-par%C3%B3wkowa-wg-16-no-mo%C5%BCe-prawie/#findComment-115773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Czerwca 2010 .Nie jest za wiórowata? Na fotce widać , że jest soczysta Pozazdrościć i pogratulować wyrobu. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4279-par%C3%B3wkowa-wg-16-no-mo%C5%BCe-prawie/#findComment-115778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Ja robiłem serdelki i jak zastąpiłem wołowinę wieprzowiną to moim zdaniem serdelki były lepsze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4279-par%C3%B3wkowa-wg-16-no-mo%C5%BCe-prawie/#findComment-115796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Nie jest za wiórowata?Nawet nie. Tylko jelita trochę za twardawe. Te w baranich są lepsze. Ale następnym razem zrobię tylko z wieprzowinki (myślę że powinna być delikatniejsza). Poprzednie parówki to była totalna porażka. Wychodziły mi takie pomarszczone "flaki". Może dawałem za dużo wody, a i mięso nie było za dobre. Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4279-par%C3%B3wkowa-wg-16-no-mo%C5%BCe-prawie/#findComment-115799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.