Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Najbardziej to pytanie jest skierowane do Papcia, a może inni pomogę, właśnie wędzę na balkonie parę pstrągów i i parę kiełbasek w wędzarni od grzegorza i mam problem nie mogę uzyskać większej temperatury niż 40-50 stopni , jak mam to zrobić :sad: pomocy Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2006 No pewnie że na balkonie w bloku :grin: zapach, że aż kiszki skręca, ale przed świętami muszę ją zawieść na działkę bo pewnie tych zapachów moi sąsiedzi mogą nie wytrzymać, ale tal wogóle to mam duży balkon aż 8 m2 i bloki nie są tak blisko obok siebie jak w zwykłych blokowiskach :wink: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Wogóle to mam jeszcze dwa problemy wędzona była też parówkowa ale w osłonce białkowej i jak włożyłam do parzenia po kilku minutach mi strzeliła na pół , czy była za mocno napchana , temp. była 75o a pstrągi wyszły mi ciut za słone według przepisu sławka dałam 20 dkg na litr może za dużo, czy tak jak w przypadku wędzonek można było je trochę odsolić mocząc w wodzie :question: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam Bardzo mi przykro, ale ta wędzarnia większej temperatury nie osiągnie.Musisz wymienić palnik o większej mocy.Zwróć się do miro jego kolega miał taki sam problemPozdrawiam. Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Grudnia 2006 dzięki od poniedziałku szukam nowego palnika może masz rację , a jak będę podgrzewać brykietem też mi się nie uda więcej :question: tylko z brykietem muszę pojechać za miasto bo nie będę rozpalac żywego ognia na balkonie , wystarczy już zapachów , mogłam to zrobić rano to by się tak nie "rzucało" w nos sąsziadom bo zapach powalający, prawie jak wędzarnia nad morzem Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Anetka , podaj jak długo peklowałaś te pstrągi ? Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Grudnia 2006 dłuugo prawie całą noc jakieś 1o godzin, może za długo :sad: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Anetka , jak dla ciebie są za słone to dawaj 15 dkg soli 15% solankę Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Grudnia 2006 mój mąż powiedział,że i tak je zje może z chlebem nie będą takie słone (fakt, że oprócz tych 20 dkg wsypałam jeszcze ciut więcej bo mi się elektroniczna waga zepsuła i może to to bo to było 20 dkg na oko :blush: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Każdy robi solankę, jaką lubi nie musimy sztywno się trzymać przepisów Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Grudnia 2006 no pewnie tylko ten pierwszy raz niestety trzeba korzystac z pomocy i przepisów innych doświadczonych zadymiaczy :smile: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgia Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Anetko , dobry palnik kupisz na allegro nr. aukcji 145395844 , taki używam do wędzarni Grzegorza i taki sam poleciłam koledze Miro i jest zadowolony . Cytuj quidquid agis, prudenter agas et respice finem - - cokolwiek czynisz , czyń rozważnie i patrz końca Nostalgia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Anetko , dobry palnik kupisz na allegro nr. aukcji 145395844 , taki używam do wędzarni Grzegorza i taki sam poleciłam koledze Miro i jest zadowolony Przepraszam że się wtrące ale dwukrotnie użyto mojego nica "Miro" a ja nie mam z tym nic wspólnego. Droga nostalgio czy Ty się nie pomyliłaś . ?? Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgia Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nie pomyliłam się , chodzi o pewnego Twojego znajomego ze śląska { przynajmniej tak twierdził w rozmowie telefonicznej }, może tylko powinnam napisać : dla kolegi kolegi Miro :grin: Cytuj quidquid agis, prudenter agas et respice finem - - cokolwiek czynisz , czyń rozważnie i patrz końca Nostalgia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Anetko, do czasu zakupu większego palnika, postaraj sie maksymalnie ocieplić wędzarenkę, zostawiając odpływ dymu i wlot powietrza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Grudnia 2006 A to wiele wyjaśnia i wiem o kogo chodzi Faktycznie chwalił mi się że nowy palnik sprawuje się rewelacyjnie. Dziękuje za odpowiedź nostalgio Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Trochę dziwi mnie sprawa temperatury w wędzarni od Grzegorza. Ja akurat miałem odwrotnie, za wysoka temperatura spowodowała u mnie lekką przeróbkę wędzarni. Ja próbowałem różnie podgrzewać trociny. Maxell ma na płytce opis mojej przeróbki. Mam palnik zakupiony u Grzegorza i jego moc jest aż nadto wystarczająca do spokojnego wędzenia. Mnie zależało na zimnym dymie, i ten uzyskuję na najmniejszym możliwym płomieniu. Odnośnie wędzenia na balkonie:Czy jak ja wędzenie nazwie pieczeniem, lub podgrzewaniem wędlin czy to jest do zaakceptowania? Proszę odpowiedzieć - czy można na balkonie uruchomić kuchenkę turystyczną na gaz? Czy jak wystawię piekarnik na balon i będę w nim piekł to można? A jak ten piekarnik będzie zasilany gazem z butli? Jak w tym piekarniku na palniki nasypię trocin to co? będę wędził czy piekł? Ma może ktoś palnik ruski szmiel? benzynowy? jest to kuchenka turystyczna i co nogę go odpalić na balkonie i ugotować sobie na nim ma przykład kawę? A czy ktoś robił sobie grilla na balkonie na takim elektrycznym? To co można robić na balkonie a co domu?! Nikt nikogo nie namawia do wędzenia, i proszę nie zabraniać tego innym. Co ja mam powiedzieć sąsiadowi i sąsiadce którzy wypalają dziesiątki papierosów, a ten dym mnie drażni? Jak oni palą a mnie przeszkadza to zamykam okno a sąsiadce mówię: „palenie szkodzi i od palenia piersi wiotczeją”. Przeglądałem na amerykańskiej stronie artykuł Seminole o wędzeniu w kuchni. Moje pierwsze próby wyglądały podobnie, choć nie tak profesjonalnie jak On to zrobił. Jest to dobry przykład na wędzenie w domu. Nie ma większego zagrożenia niż normalne bawienie się w kucharza na normalnym piecyku gazowym. Czy ktoś widział w starych mieszkaniach piece do grzania wody na węgiel w łazience? Do dziś takie piece są i ludzie podgrzewają wodę mając gdzieś zagrożenie czadem. Panie i Panowie! Wszystko co jest na tym świecie może stworzyć zagrożenie jeżeli jest używane bez „głowy” i nie zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem.Więc odpalajmy, bo święta się zbliżająPozdawiam Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ale Papciu czy masz mały palnik 1 KW :question: bo dopiero co dostałam maila od grzegorza, żeby nawiercić na dole jeszcze ze trzy dodatkowe otwory , a najlepiej jak będę rozpalac teraz jesienią węglem drzewnym to uzyskam większą temperaturę( grzegorz 2 KW palniki będzie miał dopiero wiosną :sad: ). Jeżeli tylko będzie takie wyjście z tym węglem to muszę z wędzeniem na święta wyjechać na działkę. Nostalgia zaproponowała palnik na allegro ale on kosztuje 99 zł + przesyłka jak na przed świętami to trochę za drogo. A tak wogóle to jak dla mnie to zapach wczorajszego wędzenia nie był tak bardzo uciązliwy , ale jak pstrągi zaczęły pachnieć to stwierdziłam , że należy takie rzeczy wędzić rano kiedy jest mało ludzi i nie będę drażnić nosów innym. Proszę napisz jakie stężenie solanki robiłeś do swoich pstrągów bo moje ciut za słone. Każda rada cenną jest. Pozdrawiam Do Maxella :!: dzięki za rady i powiedz czy mogłabym :grin: dostać płytkę z przeróbkami w wędzarce Papcia :grin: może da się to jakoś przesłać w załączniku na prv Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Papciu, dzisiaj odszukam ten materiał. Po prostu mam tyle na głowie, a do tego masa materiału do wrzucenia na stronke, niepotrzebne dyskusje itp., że nie starcza czasu. :wink: Wracając do wędzarenki Grzegorza - być może kolażanka nasza ustawiła ją w miejscu przewiewnym, co przy obecnie silnych i zimnych wiatrach mogło znacząco obnizyć temperaturę. Ocieplenie wedzarniki i zmiana palnika powinny sprawę załatwić.Dokąd cos nie jest zabronione, to w myśl prawa jest dozwolone (oczywiście robiąc to z głową). Dlatego też, by uprzedzić ewentualne działania prawne w kwestii ograniczenia naszych możliwości działania w terenie, musimy sami wystapić z poprawkami do ustawy, co zaakceptuje naszą bezpieczną, zadymiarską działalność. Licze na wasze poparcie w temacie.Pozdrawiam Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Anetko, jak pisałem Papciowi, a Twego postu jeszcze nie było, dzisiaj to odszukam i wrzucę na stronkę.Postarajcie sie mnie zrozumieć. jest tego tyle, że.......... :wink: Ale sie bardzo cieszę, gdyż przybywa szybko dużo pozytecznego materiału zarówno dla nowych adeptów sztuki zadymiarskiej, jak i starych wyjadaczy w tej dziedzinie. :grin: Na serwerze mamy już ponad 0,5 GB danych - to sporo.Najśmieszniejsze jest to, iż znów musze zmienic serwer na znacznie większy, gdyż 100 GB miesięcznie już nie wystarczy.Pozdrawiam Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 8 Grudnia 2006 AnetkoMoje pstrągi to ja je moczyłem w solance wg, Mirka – oto jego opis:-------------------------------------------- Początek cytatu ------------------------------------------ Jeśli idzie o solankę to ja stosuję następującą zasadę. Jeśli jest dużo czasu to przygotowuję roztwór o stężeniu: 0.5 kg na 10 l. wody. Wkładam pstrągi (i inne ryby też) do tej solanki na 12 godz. i wyjmuje ale nie płuczę. Reszta tak samo jak u Ciebie. Suszenia i wędzenie. Ja wędzę w temp. nie przekraczając 50 st. w mojej wędzarni. A mogę trzymać temperaturę z dużą dokładnością ponieważ beczkę mam ocieplona wełną mineralną + kanał tez o dług. 1,5m. Wędzę gdzieś ok. 3,5 godz. do czterech, w zależności od wielkości rybek. Po kolorze wyciekającego sosu ze środka oceniam kiedy koniec. Rewelacja. Jeśli nie mam czasu na trzymanie ryb w solance to wtedy posypuję dość obwicie rybki solą, i gdzieś po 3 godz. płuczę i suszę. Dalej jak wyżej. Niestety rybki muszą przejść solą. Jak są nie słone to ...... Ale co będę mówił. Wiemy o co chodzi. ------------------------------- koniec cytatu ---------------------------------------------- Dałem 250g soli do butli 5l wody nie gazowanej. Trzymałem całą noc i troszkę, czyli jakieś 15 godzin i rybki były w sam raz. Drugi sort to dałem 300g soli do baniaczka 5 litrowego i po 12 godzinach efekt jak dla mnie też był doskonały. Mój palnik ma 75mm średnicy, ma 20 szczelin 2x4mm dookoła i nie mam pojęcia jakiej jest mocy. Moja stoi w miejscy gdzie nie ma „przeciągu” i jest „ocieplona” starym kocem. Mój balkon jest „wbudowany” w budynek a nie „wystający” Mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli. Dorobiłem nóżki, stoi sobie na blaszce do pieczenia by to co ewentualnie wycieknie nie lało się po podłodze. Wędziłem od pstrągów po kurczaki „Dziadka”, udka „Dymka” i wędliny ze stronki. Jedna awaria to padł mi termometr, dałem inny, dłuższy. W sumie jestem zadowolony. Ja lubię wędzić w nocy, bo mam słabe spanie a i sąsiedzi chrapią Latarkę na czoło i kręcę się po balkonie jak ufoludek. :grin: Tak na prawdę to wcale nie trzeba aż tak bardzo pilnować, palnik jeszcze mi sam nie zgasł. Pamiętaj o reduktorze na butlę. Pozdrawiam Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Drogi Papciu - materiał o wędzeniu balkonowym odnaleziony, obrobiony i wrzucony na strone.Ubolewam, iż tak wazny temat gdzies mi "umknął" :blush: . Pewnie zdarzać sie to będzie coraz częściej (oby nie), gdyż i wiek juz słuszny i coraz więcej gromadzącego się materiału. :lol: Jeszcze raz prosze o wybaczenie. :rolleyes: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-5789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Może sąsiadom niebędzie przeszkadzać , raczej wszyscy mają pozamykane okna, wiosną będzie problem. pozdrawiam :tongue: :tongue: :tongue: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-6058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 15 Grudnia 2006 ale wiosną to już jest działeczka i tam nic nikom nie bedzie przeszkadzać :grin: teraz to tylko lenistwo , żeby nie jechać 25 km w jedną stronę, chałupka na wsi nie ogrzana za dużo zachodu, a tak to tylko myk na balkonik i kontrolujemy sytuację w pańskich warunkach :grin: pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-6059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Dziś "wędziłem " pstrąga metodą herbata+cukier+ryż sam pstrąg wyszedł całkiem całkiem ale .... dymu było z tego od groma chociaż dobrałem bardzo szczelne naczynia,było tak zadymione i tak zasmrodzone że nie dało się wytrzymać. Nie zmienie swojego zdania i w dalszym ciągu twierdzę że mieszkanie to nie miejsce do wędzenia. Wszystkim żonkom potencjalnych domowych zadymiarzy życzę wiele,wiele cierpliwości w usuwaniu pieknego brazowego nalotu z wędzenia z tego wszystkiego co znajduje się w mieszkaniu że o zapachu już nie wspomnę. :tongue: Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/450-w%C4%99dzenie-balkonowe/#findComment-6065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.