Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wyciągamy po parzeniu i wieszamy do ostudzenia. W domowych warunkach do temp. poniżej 18C.Można też zamurzyć w zimnej wodzie w zależności jak przewiduje przepis.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4546-studzenie-kie%C5%82basy/#findComment-124326
Udostępnij na innych stronach

Witam

mam pytanko czy kiełbasę po parzeniu studzimy w tej samej wodzie czy wyciągamy ją po osiągnieciu temp.

 

oczywiście ze wyciągamy a studzenie zależy od rodzaju kiełbasy, raczej radze zawiesić na kij i polać zimna woda(to wystarczy bo to standard dla większości kiełbas). a Wedzonki i pasztetowe przeważnie to studzę w zimnej wodzie( znowu zależy od rodzaju).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4546-studzenie-kie%C5%82basy/#findComment-124340
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.