aak Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Września 2010 Witam mam pytanko czy kiełbasę po parzeniu studzimy w tej samej wodzie czy wyciągamy ją po osiągnieciu temp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4546-studzenie-kie%C5%82basy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Września 2010 Wyciągamy po parzeniu i wieszamy do ostudzenia. W domowych warunkach do temp. poniżej 18C.Można też zamurzyć w zimnej wodzie w zależności jak przewiduje przepis. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4546-studzenie-kie%C5%82basy/#findComment-124326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Września 2010 Hallo!!!! Ja, jak później wędzę albo podsuszam, to wieszam do ostudzenia.W innych przpadkach, chłodzę zimną wodą. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4546-studzenie-kie%C5%82basy/#findComment-124333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Września 2010 Witam mam pytanko czy kiełbasę po parzeniu studzimy w tej samej wodzie czy wyciągamy ją po osiągnieciu temp. oczywiście ze wyciągamy a studzenie zależy od rodzaju kiełbasy, raczej radze zawiesić na kij i polać zimna woda(to wystarczy bo to standard dla większości kiełbas). a Wedzonki i pasztetowe przeważnie to studzę w zimnej wodzie( znowu zależy od rodzaju). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4546-studzenie-kie%C5%82basy/#findComment-124340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.