salvado Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Września 2010 w zapodanej tabeli peklowania mokrego Pomiędzy linią "Temperatura peklowania" a linią "Nastrzyk" Istnieją 2 ukryte linie: "Ilośc peklosoli (kg )" oraz "Ilośc peklosoli( gr )". Co one sobą niosą, o czym to świadczy?. Wystarczy zaznaczyć tą tabelę i wkleić ją do Excela. Wtedy te linie ujawniają się. :???:Myślę, że wartości z komórek w tych wierszach zostały użyte do formuł, które zwracają nam konkkretne ilości peklosoli czy wody potrzebne do zrobienia solanki. Formuł tych nie widać, bo arkusz został skopiowany porzez "kopiuj=>wklej wartości". Tak mi się przynajmniej wydaje :-). Cytuj moja wędzarnia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4575-pomocy-mieso-zapeklowane-za-s%C5%82one/page/2/#findComment-125957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Września 2010 Dziękuję, przepraszam. :blush: Peklosól liczona była w proporcji dla 25 kg mięsa. A może arkusz wynikowy był zapisany w postaci .txt a wynik konwersji otworzony powtórnie w Excelu? Z otrzymanej tabeli Excela usunę te dwie linie. Przepraszam za zaśmiecanie tematu. :???: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4575-pomocy-mieso-zapeklowane-za-s%C5%82one/page/2/#findComment-125968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.